Och hur gick det egentligen?

Det är ett år sedan jag annonserade mina matrelaterade nyårslöften för 2005. I juni gjorde jag en halvtidskoll och nu är det dags för den slutliga uppföljningen.

– ställa till med middagsbjudningar så fort det ges tillfälle

Jag gick ut hårt i början av året och lagade mat hej vilt. Resten av året har tickat på med bjudningar både nu och då. Det är trevligt att bjuda på mat!

– bli en hejare på att göra riktiga, blekingska kroppkakor (än så länge har jag bara stått bredvid när mamma har rivit potatis, kramat ur vätska ur potatisrivet och format bodycakesen)

Ajdå! Några kroppkakor har det inte blivit på egen hand. Jag har bara assisterat mamma en gång. På ett helt år. Skärpning.

– våga ge mig på fler fiskar än lax, torsk och tonfisk

Jag har presterat en hoki och en havskatt. Inga stordåd, precis.

– testa nya recept lite oftare

Jodå, det har blivit en hel del nya rätter så det här löftet har jag kunnat hålla!

– börja prenumerera på Mat & Vänner

Löjligt enkelt. Mat & Vänner ramlar in genom brevlådan med jämna mellanrum och av bara farten har det blivit en prenumeration på Allt Om Mat också.

– laga mat tillsammans med Maria och Elin minst varannan månad (och eftersom vi är rörande överens om det här, blir det nog inte så svårt att hålla!)

Vi lagade mat tillsammans flitigt i början på året, men i halvtid blev det plötsligt svårt att få tiden och orken att räcka till. Det har varit fullt upp i våra omatiga liv, helt enkelt. Matträffarna ska definitivt prioriteras under 2006!

  1. Andrew Brown

    Det finns nästan alltid abborre i saluhallen vid Östermalsmstorg. Abborren är ingen svår fisk. Det finns otaliga bra recept som är alla ganska enkla.