Småkaksrevival

Svd trendspanar att småkakorna är på väg tillbaka; nu kommer det att bli allt mer hallongrottor och drömmar till kaffet minsann. Mina personliga småkaksfavoriter är kolasnittar och helst ska de vara frysboxkalla 🙂

8 kommentarer

 1. Maria

  Jag säger bara mammas skurna chokladbröd och schackrutor! Yummie! På Javasavi (café i Årsta) åt jag faktiskt en gigantisk schackruta tidigare i våras när vi var där och spanade. Mums!

 2. Åsa

  Gigantisk?! Är inte det lite motsägelsefullt när vi talar om småkakor. 🙂 Jag har tyckt mig märka en trend mot allt större bakverk. Gigantiska muffins, asiettstora kanelbullar och nu … gigantiska småkakor. Jag ser fram emot en kommande småkaksrevival, gärna i form mördegskakor av olika slag. Jag älskar också svärmors kardemummakakor (vet inte vad de heter, men du är ljuvliga, smälter i munnen och smakar gott av kardemumma).

 3. jo

  Vet inte om det räknas, de är små som småkakor i alla fall men mjuka. Here we go: Kramforskaka heter den underbara lilla skapelse som serveras i form av en liten ruta. Denna består av en botten av chokladsockerkaka och har en glasyr med kakao, florsocker och kaffe. Topping av kokosflingor. Godast halvtinade, de också. (Kan ha andra namn i andra delar av landet. Har hört Snoddaskaka om samma bakverk.

 4. Maria

  åsa -> Jo det är motsägelsefullt, men eftersom den schackrutan var mer än dubbelt så stor som de min mamma brukar göra så var den gigantisk. 🙂

  jo -> Jag vet vad du menar för kaka, de brukar även kallas Kärleksmums och Moccarutor. Supergoda!

 5. anna

  ååååh vad bra! jag som alltid föredragit småkakor framför muffins och sånt. Havrerussinkakor är himla gott. Har inget bättre namn på dem dock, tror de heter nåt annat. Farmors var gudomligt goda!

 6. Alice

  Jag gjorde ett jobb förra året om minatyrsmåkakor (tänk dockkalas) som kommer publiceras i tidningen Hennes i år. Och ni vet hur det är, när två eller fler tidningar säger något så är det en sanning. Vi välkomnar den nya kaktrenden.

 7. Maria

  Nu när även Aftonbladet har skrivit om det så är det ju verkligen sant. 😉

 8. Tre tjejer i köket » Arkiv » Gamla löften och nya

  […] 2005 var året då det blev rökfritt på krogen och året då småkakorna gjorde comeback, det sistnämnda är kanske inte helt logiskt med GI-trenden som exploderade. Här hemma drabbades vi av havtornshybris och provade de vackra bären i alla möjliga rätter med varierat resultat. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.