Lux

Vissa luncher är bättre än andra. Här kommer veckans bästa:

förrätt: purjolöksoppa, forellromskaviar och lättrökt lax
varmrätt: ugnsbakad röding med spetskål, grov senap och ekskivling
efterätt: apelsinsorbet med vit chokladbavaroise

Det var nämligen en jobblunch på Lux häromdagen och allt ovan var otroligt gott!

Sambon och jag var även där i oktober och åt en 5-rätters-meny som jag aldrig hann blogga om då – men jag passar på att puffa för denna meny nu istället! Den serveras på söndagar och varierar efter säsong. Vi åt bland annat en ljuvlig vichyssoise, muscovadostekt hummer, två sorters anka, goda ostar från Gullspira med havtorn och den underbara desserten ovan. Mellan rätterna serverades flera goda överraskningar, bland annat en god lingongranité med ingefära. Vi var i ett gastronomiskt lyckorus i flera dagar efteråt!

Förutom att Lux har en snygg lokal (dagtid: ljust och fint, kvällstid: ombonat och varmt) så är det väldigt bekvämt att vara gäst på Lux; här går det inte att känna sig bortkommen, det är trevlig service och personalen tar sig gärna tid att prata om råvaror. Om jag bara får äta på en enda resturang resten av mitt liv, så är det på Lux och jag lovar att jag skulle vara en väldigt tacksam människa!

Som sagt, mitt bästa äta-ute-tips är; hoppa över några sunkhakspizzor och trista tuktuk-sushis och bränn 660:- på en avsmakningsmeny på Lux någon söndag. Det är underbart!

Mera Lux: Fridas lunch på Lux

2 kommentarer

  1. Tre tjejer i köket » Arkiv » Gamla löften och nya

    […] Hong kong visade sig vara matparadiset på jorden. Den bästa middagen hann jag inte ens blogga om; middagen på the Peak LookOut (tyvärr försvann alla fina matbilder från Hong kong i en diskret hårddiskkrasch här hemma). Det blev Årets Bästa Middag i hård konkurrens av 5-rättersmenyn pa Lux. […]

  2. Lunch på Lux » Tre tjejer i köket

    […] är en av mina absoluta favoriter i Stockholm. Jag har skrivit om dem förut men fördelen med en egen blogg är att man kan upprepa favoriter hur många gånger som […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.