Restaurangtips i Dubai

Vi är kvar i Malaysia och har gått in i någon slags semesterkoma; frukost runt tio, ut till poolen vid lunch, en färskpressad juice i skuggan, lite siesta på rummet, fisk och skaldjur till middag…  Ja det här är la dolce vita i ett nötskal.

På torsdag väntar en långhelg i Dubai innan vi fortsätter till England för att fira jul – och nu behöver jag lite hjälp med mat och shoppingtips i Dubai! Var ska vi äta? Och var ska vi köpa julklappar? Även barnvänliga tips mottages tacksamt!

Jordgubbar + mango + apelsin


Bild från stock.xchng

Börjar orken ta slut inför jul? Behöver du en snabb energikick? Mixa 2 dl frusna jordgubbar och 1 dl frusen mango. Späd med apelsinjuice till önskad konsistens. Godare än godis och dessutom nyttigt. 

Variationerna är oändliga. Jag brukar ha i lite hallon istället för mangon och det blir minst lika gott. En eller två passionsfrukter, en halv banan…  Vilken är din favoritkombo?

Ur ekorrens gömmor

Jag misstänker att jag och Magnus inte alls är unika när vi så gott som varje eftermiddag diskuterar vad vi ska äta på kvällen. Ingen av oss har någon bra idé eller ork att dra igång ett matlagningsprojekt när vi kommer hem från jobbet. Nu tror jag dock att jag har lösningen på det ständiga vardagsmatsproblemet. I förra veckan bestämde jag mig för att jag var tvungen att laga något från min hög med urrivna sidor från mattidningar, handskrivna recept och gratisbroschyrer som jag har samlat likt en ekorre. Ett framgångsrikt koncept eftersom det ju inte bara löser problemet med vad jag ska laga utan även breddar min repetoar.

Först ut var ett urklipp från Coops medlemstidning; ett recept på sejgratäng med rotfruktskross. Receptet finns här. Jag la till ett par champinjoner och lite purjo som fanns i kylen och fick en perfekt vardagsrätt som räckte till två personer och två lunchlådor. Det kan ju inte bli mycket bättre!

Sejgratängen är en fullträff, men bilden på den är snarare en miss. Att fota utan blixt i ett mörkt kök är inte att rekommendera, men bättre ett dåligt bildbevis än inget alls…

Hoppa för allt i världen inte över citronskivorna som ska stickas ned i gratängen innan den åker in i ugnen. Citronskivorna ger mycket smak och de är pricken över i:et.

Mitt projekt med att plocka fram godbitar ur gömmorna fortsätter och fler rapporter kommer helt säkert.

Pasta, pasta!

För ett litet tag sedan provade vi att göra egen pasta för första gången här hemma. Inte alls svårt och dessutom riktigt roligt att verkligen ha gjort allt från början. Inte ett endaste halvfabrik i sikte. En pastamaskin underlättar definitivt, men det går förstås att…

Mat i Pantai Cenang – del 1

Just nu är vi en vecka på Pelangi Beach Resort som ligger högst upp på stranden Pantai Cenang på sydvästra Langkawi. Det anses vara den mest exploaterade stranden på Langkawi men det känns ända väldigt lugnt jämfört med andra stränder som vi har varit på tidigare i Thailand och Malaysia. Maten på hotellet är ganska dyr och inte så inspirerande. Helt ok förstås men vi jämför med Mutiara Burau som vi var på för två år sedan. Deras Sea Shell Café var ju helt fantastiskt och vi ska nog åka dit någon kväll för att se om det är som vi minns det.

Första kvällen var vi på Beach Garden Resort. Det är ett väldigt mysigt och lättsamt ställe att vara med barnen på. Majoriteten av gästerna är tyskar vilket kanske också märks på middagsmaten: förutom en generös happy hour på öl så är det bratwurst som verkar vara stående favorit hos gästerna. Vi äter en grillad fiskfilé med örtsmör och papayasallad som är det mest lokala menyn kan locka med och det är helt i min smak. Tvååringen hälsar att deras pizza är väldigt god också!

På rekommendation så åker vi ner till Light House den andra kvällen. Det är längst ner på ovan nämnda strand och en taxi dit kostar 8 ringgit. Lokalen är spartansk men väldigt charmig och drivs av en kock med stor entusiasm. Resultatet är dock väldigt ojämnt. Det är ett bra ställe för fisk och skaldjur men helheten uteblir. Till exempel så är det en väldigt slabbig sås till pilgrimsmusslorna och en toxisk dos av vitpeppar i pastan som serveras till de nyfångade räkorna. Fiskpinnarna på sea bass som tvååringen äter är i världsklass och även menyns mest prisvärda val för 15 ringgits. Vår nota slutar nämligen på 261 ringgits och det blir veckans dyraste middag. Jag kan rekommendera Light House för det mysiga läget, kanske att en lunch känns mest prisvärt och ät inte det dyraste på menyn….

Foton, lankning och rattning av stavfel kommer efter semestern…