Spenatsallad med soltorkade tomater, oliver, pinjenötter och basilika

Helt plötsligt blev vi två heltidsarbetande här hemma och nu är det snabba lösningar som gäller i middagsplaneringen. Maken har dessutom tagit över matlagandet på vardagarna eftersom han kommer hem före mig. Det är onekligen lyx att få komma hem till ett dukat bord och det är extra välkommet med alla gröna primörer på tallriken efter vinterns alla rotfrukter.

Den här salladen slängde maken ihop medan en rumpstek var i ugnen och aubergineskivor fräste i grillpannan. Salladen låter kanske anspråkslös men det var nog den nästan överdrivna mängden färsk basilika och nypressad citronsaft som gjorde den så god!

SPENATSALLAD MED SOLTORKADE TOMATER, OLIVER, PINJENÖTTER OCH BASILIKA

  • en låda färsk bladspenat
  • ett par nävar basilikablad (mycket ska det vara!)
  • finstrimlade soltorkade tomater
  • ett par nävar oliver
  • lite finstrimlad paprika
  • lite fint skuren rödlök
  • ett par nävar rostade pinjenötter
  • dressing:lite olivolja, saft från en halv citron, salt och peppar.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.