Couscoussallad och kryddig korv

Couscousen har fått en revival i mitt kök efter att ha blivit utkonkurrerad av quinoan en längre period. Tillsammans med ett par ingredienser som faktiskt oftast finns i kylskåpet (lök, vitlök och tomatpuré) är couscousen et riktigt bra måltidsbas. Som extra bonus äts couscous med fördel även efter att den stått och gottat till sig i kylen över natten och alltså är det här även en högst lämplig måtlåderätt. Komplettera med kött eller fisk – mer komplicerat än så behöver det inte vara.

Trots att jag bor väldigt nära Elins favorit Taylors and Jones har jag inte varit där förrän alldeles nyligen. Jag köpte två sorters korv: The Welsh Dragon (fläskkött och sambal oelek) och Beef with jalapeño (nötkött, timjan och jalapeño) och båda var riktigt goda. Och starka! Bra ingredienser och korvar gjorda med kärlek.


Att fota korv på ett aptitligt sätt är inte min specialgren…

Till tre portioner behöver du:

3 dl couscous
3 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 msk tomatpuré
1 msk olivolja
1 schalottenlök
1 liten vitlöksklyfta
2 tomater
4 msk finhackad bladpersilja
svartpeppar

Gör så här:

Finhacka lök och vitlök och fräs i lite olivolja. Tillsätt tomatpuré och buljongtärning och slå sedan på vattnet. Rör runt och låt koka upp. Häll i olivolja och couscous, ta kastrullen från värmen och lägg på locket (eller täck med plasfolie). Låt stå i fem minuter så att couscousen sväller. Filéa och hacka tomater och bladpersilja och blanda med couscousen. Krydda med svartpeppar och servera tillsammans med t ex korv eller kyckling.

3 kommentarer

 1. Chezsofia

  Korv är svårt att fotografera, men kan vara ack så gott. 🙂
  Couscous och bulgur är väldigt tacksamma (och goda) tillbehör som är lätta att variera.
  Vi hade grillpremiär i helgen med en enormt smaskig salsiccia och bulgursallad.

 2. Frida

  Couscousen ser riktigt god ut! Jag brukar inte ha i tomatpure när jag kokar den, men det ska def. prövas- tack för tipset!

 3. Lallis

  Det där ser kanongott ut!
  Kram Lallis

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.