Skagenröra

Häromdagen kunde jag inte sluta tänka på skagenröra. Och inte minst dill. Dill är väl himla svenskt endå? Kanske måste odla lite egen i sommar för det är inte alltid jag hittar i affären här i England. Plus att den som odlas hemma är den godaste.

Jag vill ha min skagenröra ganska “vanlig”. Alltså inte någon tweakad variant. Krämig. Med fina stora räkor. Smaksatt bara med citron och dill. Serveras på smörstekt bröd även om jag älskar att ha det på knäckebröd.

Skagenröra

En receptskiss.

  • Använd stora fina räkor. Om frysta, se till att de inte är så “blöta”. Hacka grovt  och lägg i en skål.
  • Blanda ner en blandning av 1/3 Hellmans majonnäs och 2/3 creme fraiche.
  •  Klipp ner färsk dill. Jag vill ha MYCKET dill. Smaksätt med lite citronjuice + citronrasp. Salta och peppra.
  • Förvaras i kylskåp innan servering.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.