Älskade Lux!

Häromveckan hade vi barnvakt och tog chansen att gå ut på lokal maken och jag. Med fokus på en bra restuarang bestämde vi oss till slut för Lux. Vi har vart här förut. På luncher och middag men det var några år sedan sist. Och i tidernas begynnelse bodde vi på barnvagnsavstånd så det har vart en hel del besök i deras fantastiska bageri.

Jamen nu kom vi äntligen tillbaka! Först hade vi planen att äta en tre-rätters från a la cartemenyn. Efter en fördrink hade vi redan lagt ner förslaget om deras fem-rätters-meny och bestämde oss för deras avsmakningsmeny. Tre timmar senare rullade hem lyckliga och mätta.

Jag gillar allt med Lux. Läget. Lokalen. Menyn. Råvarorna. Personalen. Allt! Så det känns lite ledsamt att det nu är till salu.  Tack kära Lux för alla fina matminnen och för alla tips på fina lokala producenter som återfunnits på menyn. Just nu har Lux en jubileumsmeny med sina  bästa rätter från sina tio år. Hallå det känns som om vi borde försöka ringa barnvakten igen.

Deras egna ale rekommenderas!  Den omtalade macaronen med matjesill. Klura på den du!

Tallriken till vänster har en egen historia. Till höger ister i exklusivt format smaksatt med havssalt och timjan.

Svårt att välja vad som var godast denna kväll men denna rätt var en av dem som vi gillades extra mycket – “mörstekt berkshirefläsk från domta i terrin med rökt oxmärg, senapsört, krassekapslar och friterad surdeg” Som poesi om du frågar mig! Till vänster “fjällröding från vilhelmina, gravad och sjuden, med storöfjärdenlöjrom,trädgårdskål, ängssyra och mandelpotatis”. Onekligen en fantastisk meny denna kväll!

Givetvis är desserter och godis ett säkert kort.

3 kommentarer

 1. inna

  HEY Elin!

  Men va roligt att du hittade min blogg!
  Jag befinner mig just nu på Åland i vår stuga, men i vanliga fall bor jag i Stockholm med Kristian och våra små killar, 6 och 8 år!

  Var bor du och vad är ditt efternamn så vi kan bli “friends” på FB???

  Höres
  Inna

 2. Hanna

  Vilken tur att ni kunde gå dit innan det säljs… Hoppas de nya ägarna fortsätter i samma stil.

  Och rökt märg – JESUS vad gott det är!

 3. Fröken Dill

  OJ, OJ, OJ – låter som om man måste skynda dit!

  Hälsar fröken Dill

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.