Chokladinspiration

När vi var på bloggträff för några veckor sedan så visade sig att en av tjejerna hade tagit bussen ut till Luxbageriet för att handla chokladpraliner efter att ha läst om bageriet här i bloggen. Vi skulle ju äta lika mycket god mat och testa lika många matställen även utan denna matblogg – men det är så otroligt kul när man får höra att man har inspirerat någon annan att laga något nytt i köket, eller ja som nu; tagit en busstur till Lilla Essingen för att handla chokladpraliner. Det är sådana kommentarer som gör det roligt att fortsätta skriva här!

Förresten, jag som inte kan kolla mig ifrån Luxbageriet; deras fina kakor med marinerade päron är fantastiskt goda. Jag köpte dem förra veckan men förhoppningsvis så kommer de att finnas kvar i deras sortiment:

Chokladkakan bredvid är en kommande gå-bort-present. På baksidan av chokladkakan så står det: Chuao 70%
utnämnd till världens bästa choklad. Finaste criollo från Venezuela
. Det är ju som chokladpoesi. Snygg förpackning är det ju också!

3 kommentarer

 1. Samuel

  Oj! Okej, visst ser och låter det gott men går det att få tag i dessa läckerheter även utanför Stockholms tullar?!

  Killen från landet!

 2. Ny favorit från Lux » Tre tjejer i köket

  […] Två tidigare inlägg om Luxbageriet finns här och här. […]

 3. Älskade Lux! » Tre tjejer i köket

  […] Häromveckan hade vi barnvakt och tog chansen att gå ut på lokal maken och jag.  Med fokus på en bra restuarang så bestämde vi oss till slut för Lux. Vi har ju vart här förut. På luncher och middag men det var några år sedan sist. Och i tidernas begynnelse så bodde vi på barnvagnsavstånd så det har vart en hel del besök i deras fantastiska bageri. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.