Ny favorit från Lux

Lux Dessert & Choklad nere på Lilla Essingen är alltid värt en omväg. Häromdagen kom sambon hem med två desserter och nybakat bröd från deras fina butik.

Efterrätten till höger är en alldeles underbar kombination av chokladmousse, havtorn och nötter. Havtorn är inte det enklaste att få till alla gånger men här är det i en slags puré/sås och typ – tokgott. Sambons dessert till vänster med passionfrukt var förstås godkänd den också.

Två tidigare inlägg om Luxbageriet finns här och här.

4 kommentarer

 1. Daniel

  Han är riktigt Duktig Ted Johansson Han är en av världens bästa konditorer men han får inte så mycket uppmärksamhet det verkar inte som han vill ha det heller men kul att ni skriver om han för det förtjänar han

 2. Pia

  Håller med Daniel!

 3. Mimmi

  Ja Ted är duktig.
  Har faktiskt haft honom som lärare när jag gick på gastronomiprogrammet. 🙂

 4. När barnen sover » Tre tjejer i köket

  […] Dessert & Choklad idag och på fullaste allvar så tänkte jag att vi behövde komplettera med dessertglasen som man köper deras efterätter i. Alltså, man kan ju ha dem som vattenglas tänkte jag… Ett glas är med Citron Tiramisu och […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.