Tabbouli

Kökstjejerna var på bloggträff igår. På Tabbouli (Norra Agnegatan 39). Ett helg gäng bloggande tjejer och libanesisk mat visade sig vara en bra kombination.

Tabbouli har två sittningar; vi hade bord från 18 till 20.30 och det blev stressigt. Kanske mest p g a att det tog ett tag innan vi var fulltaliga och att vi ville vänta med maten till dess. Eftersom vi var runt 15 stycken hade vi förbokat buffé och de kalla rätterna serverades först. Vegetariska vinbladsdolmar, lufttorkad oxfilé, en fantastisk tabbouli, hoummos, kycklingröra, aubergineröra och bröd. Vi fick vänta på de varma rätterna lite onödigt länge och förmodligen kändes det så för att vi hade ont om tid och inte riktigt hann njuta av maten. Ostrullarna, halloumin, den libanesiska korven, de små pirogerna, kycklingen och den friterade potatisen smakade bra.

När klockan började närma sig halv nio visade personalen med största möjliga tydlighet att det var dags för oss att gå. Lite trist. Maten var dock god, servicen ok och lokalen mysig (även om min opererade rygg inte riktigt kom överens med de låga pallarna och de ännu lägre borden, men jag borde ju ha kunnat räkna ut att det skulle vara på det sättet).

Tabbouli & paprikaröra

Libanesisk yoghurt & houm

Kalla mezes

Varma mezes

9 kommentarer

 1. Superblink

  Men!? Du har ju lyckats få med varenda liten pirog och varenda liten röra! Proffsigt! Klockren beskrivning av kvällen! Kram 😀

 2. Linda

  Vad gott fotat! Man skulle ha ätit ännu mer. Men vi blev ju lite bortfösta, hann knappt med vinet 😯 Jättekul att ses!

 3. linda m

  ahhhh..vad gott det ser ut. blir hungrig, fast jag nyss åt frukost ha-ha

 4. Maria

  Mmm, gott var det verkligen. Synd bara att vi hade bordet så kort tid. Men nästa gång får vi ha en längre sittning 🙂

 5. Intressesmurfen

  Å är liksom Blink imponerad av att du lyckades få med varenda liten röra!
  Det var riktigt smarrigt men som sagt trist att vi blev bortfösta. :grin:så längre sittning nästa gång vore nog inte dumt. Kul att ses i alla fall.

 6. Polly

  Härliga bilder, jag vill tillbaks! Håller med om klockren beskrivning, vi hade ju lätt kunnat sitta kvar ett tag till, och plockat lite mer bland faten…

  Och roligt att ses, även om vi tyvärr inte hann pratas vid nåt vidare.. 🙁

 7. Vickan

  Men vad gott det där såg ut. I looove “plockmat” !!

 8. Kinna

  Ser jättegott ut! Jag älskar den här sortens mat.

 9. Tre tjejer i köket » Arkiv » Chokladinspiration

  […] När vi var på bloggträff för några veckor sedan så visade sig att en av tjejerna hade tagit bussen ut till Luxbageriet för att handla chokladpraliner efter att ha läst om bageriet här i bloggen. Vi skulle ju äta lika mycket god mat och testa lika många matställen även utan denna matblogg – men det är så otroligt kul när man får höra att man har inspirerat någon annan att laga något nytt i köket, eller ja som nu; tagit en busstur till Lilla Essingen för att handla chokladpraliner. Det är sådana kommentarer som gör det roligt att fortsätta skriva här! […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.