Tidningshögen växer

En av matnördens stora laster är mattidningar. Jag lägger dem på hög, bläddrar igenom dem med jämna mellanrum och sätter post-it-flärpar lite här och där för att inte missa saker jag vill testa. Tidningshögen växer med en rasande fart, vilket förstås inte är så konstigt eftersom jag köper/prenumererar på åtminstone ett par tidningar varje månad.

Min senaste favorit är Laga Lätt. En liten goding alldeles full med inspiration. Avsnitten “Meny på 1 timme” och “Middag hela veckan” återkommer i varje nummer och är mina favoriter tillsammans med “Godbitar” som innehåller tips & nya produkter (och det var ju just bland Godbitarna som vi hamnade i nr 2, 2006). Att tidningens inriktning är att alla rätter håller sig under 599 kalorier är i sig inte så dumt, även om det inte är anledningen till att jag köper tidningen. Det lutar starkt åt en prenumeration, även om jag egentligen har bestämt att det vara får vara nog med sådana.

Laga Lätt

Av ren nyfikenhet köpte jag första numret av den nya tidningen Bättre Mat i förra veckan. I premiärnumret har avdelningen kockskolan fått hela 13 sidor i första numret och det läggs mycket krut på pedagogiken. Nja… jag tycker att tidningen är lite platt och inte alls lika inbjudande och beroendeframkallande som exempelvis Laga Lätt. Tanken med att använda ingredienserna i fler än ett recept är visserligen inte så dumt, det kan jag aldrig tänka för mycket på. Efter att ha läst hos Alice att arbetet som journalist på Bättre Mat till största delen innebär att översätta den danska förlagan Spis Bedre till svenska, så känns tidningen inte precis mer spännande…

Bättre Mat

3 kommentarer

  1. Emma

    Jag håller verkligen med dig om Laga Lätt 🙂 Min syster köper den tidningen och jag brukar sitta och bläddra i den hemma hos henne. Oj vad jag gillar den 🙂 Men den andra tidningen, usch den såg verkligen tråkig ut.. När jag ser en sådan tidning så känner jag varken ha-begär eller matsug.

  2. Marlene

    Tänk precis så tycker jag med! Har nyligen tecknat en korttidsprenumeration på Laga Lätt och gillar den mycket. Har också läst senaste numret av Bättre Mat och den kommer jag inte att köpa mer. Så trist och elementär!! När det gäller mattidningar så gillar jag Laga Lätt och Allt om Mat bäst!!

  3. Mari Eriksson

    Jag har sama problem med tidningar på hög men för mig är det inredningstidningarna! Jag har börjat klippa ut det mest intressanta och satt in det i en pärm. Det var antingen det eller så hade pojkvännen fått fnatt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.