Omi Food

Det finns flera bra asiatiska affärer i Stockholm. Jag går oftast till Omi Food;

De gör en egen grön curry som jag tycker väldigt mycket om och som är bra bas i olika thairätter. Du hittar den nere till vänster bredvid grönsaksdisken. Nu senast handlade jag även fin galangal, citrongräs, ärtaubergine, massor av smakrik thaibasilika och så den här snygga burken;

Burken innehåller goda lychees, klart prisvärt för 14.90:-

Dessutom, veckans matkitsch är dessa snygga sushimuggar;

Omi Food ligger på Olofsgatan 10:

10 kommentarer

 1. Mi

  Åh! Omi Food har små goda wasabi-ärtor, utmärkta som snacks! Väldigt vanebildande dock….

 2. Xtian

  Man tackar för tipset.

  Idag så upptäckte vi en ny favorit, tack vare er. Nya snacks (utan att ha läst Mi:s kommentar ovan) och fräscha vårlökar, cream corn + varsin fortune cookie…(min turdag är tydligen på lördag..).

  Vi är er ett stort tack skyldiga.

 3. Elin

  Tack för tipset om wasabiärtorna, jag ska kolla upp dem nästa gång!

  Xtian, vi ser fram emot en bloggning om vad som händer på lördag!

 4. Lisa

  Missa inte kimchin som är mind blowing!

 5. Samuel

  Tack för tipset! Men trots att jag varit med i asiatiska kök sedan…Gustav Vasas kröning så har jag aldrig hört talas om galangal: vad är det?!
  Jag må vara dum – men även nyfiken!

 6. Elin

  Samuel, galangalen är ingefärans tuffa kusin. Roten ser ungefär likadan ut men är godare tycker jag i thailändsk mat (och man slipper ingefärans småkakesmak, åtminstone jag har ätit en hel del kakor med ingefära i mina dar…) Galangal är det du behöver för att göra en god Tom Kha Gai. En gång köpte jag dock galangal på Vivo, det var katastrof, den var torr och smakade ingenting, så sen dess, alltid en promenad till Omi Food 😉

 7. Örjan

  Omi är kanon. Lagar själv mycket asiatisk mat och Omi är bra på färsk korrander, mynta, basilika, ingefära, thaichili, etc som jag gillar. Dom har dessutom Vietnamesisk fisksås som är ett måste i dipsåser. Prova även Blackbean sauce i lite olika varianter…

 8. Elin

  Örjan, du glömde RECEPTET på dipsåsen!! Ge hit! 😀

 9. Linn

  Åh, tack för tipset! Jag är ett stort fan av det japanska köket så jag ska definitivt ta och trava mig dit. Annars brukar jag gå till den vid hötorget. Mittemot där ni vet… Jag kan aldrig komma ihåg vad den…Hong Kong Trading heter den ju! Också ett bra tips.

 10. Christopher Anderton

  Brukar också alltid gå till Omni Food. Ett tips är att fråga efter något kinesiskt recept som skrives ner på en papplapp.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.