Grönt tips till grillat

Det fanns en tid då jag hade viss aversion för fänkål. Någon illasinnad rätt som serverades i början av min första graviditet gjorde att jag inte uppskattade anisdoftande grönsaksanrättningar. På ett par år.

Numer har jag inga hinder i världen för att äta fänkål. Jag älskar fänkål! Oavsett om den är strimlas rå, bräseras, ugnsbakas eller grillas. Som vegorätt, till fisken, köttet – jamen den funkar till allt! I sommar har vi hunnit göra det här tillbehöret till grillat ett par gånger. Serveras kall från kylskåpet. Helt klart min nya favorit!

fänkål-och-äpple-slaw

En receptskiss.

  • två fänkål, tunt hyvlade i strimlor
  • två gröna äpplen (Granny Smith), tunt skivade i smala strimlor
  • lite lök, förslagsvis fint skivad salladslökrödlök eller ramslök
  • dressing – blanda ca 1/6 del majonnäs med 2/3 delgräddfil + ca 1/6 del av något fetare mejeriprodukt tex creme fraîche/smetana (alltså blygsamt med majo)
  • salt + peppar
  • lite lite citronsaft  (obs inte för mycket)
  • strax innan servering – rör ner lite färska salladsblad, gärna bladspenat eller ruccola

IMG_7731

Fler rätter med fänkål från bloggarkivet:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: