Tips på söndagslunch – ta båten till Vaxholm!

Lika mycket som andra vässar på sina nyårslöften 23.55 på nyårsafton så lovar jag mig själv varje gång syren står i blom att jag SKA bli bättre på att upptäcka Sommarsverige – just den här sommaren. Är det någon som känner igen sig?

Förra söndagen hoppade vi på en båt vid Strömkajen och åkte till Vaxholm!

IMG_8418

Det blev en underbar tur på knappt en timme mellan kobbar och skär och sen promenad i hjärtat av Vaxholm. Det var alldeles för länge sen! Typiskt att man ska behöva ha långväga besök för att ta  sig ann de fina pärlor som finns bakom hörnet. Hörde jag mig själv säga kanske att vi borde ut på en båttur snart igen?

IMG_8371

Vi gick runt och spanade på samtliga lunchmenyer och föll för Melanders som även är den första restaurangen du ser när du hoppar av båten. Vi var ett större sällskap och alla blev supernöjda. Bra välkoordinerad service och inga problem att önska vad som helst i halv portion till barnen. Laxpuddingen gick hem tex hos Femåringen!

IMG_8373

Själv hann jag med en ”dagens” med rimmad lax och krämig potatissallad. Husets vita var ett sympatiskt alternativ. Sen hann vi med en kopp kaffe ute på däck när vi  satt på Vaxholmsbåten tillbaka till stan. Allt inramat av en klarblå himmel så klart. Fint så. Himla mysig söndag som jag gärna gör om igen!  

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.