| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 06/12 2011 kl. 9:47 2 kommentarer

Matsedel, vecka 49

Den första decemberveckan 2011 har vi fem rätter på matsedeln. Som vanligt lite kyckling, lite färs, lite lax och lite skaldjur. Inga konstigheter. Dessutom har den gamla klassikern ugnsgratinerad falukorv kvalat in på listan. Det var bra länge sedan vi tillagade falukorven i ugn (i vanliga fall steks den i tunna skivor och äts med makaroner eller potatismos), men visst är det väl en bra idé? Vilka tips har du för den godaste ugnsfalun?

Hemma hos H&M, vecka 49

 • Baconlindad kycklingfilé fylld med Västerbottensost och dijonsenap serveras tillsammans med couscoussallad
 • Ugnsgratinerad falukorv och potatismos
 • Lammfärsgulasch med en klick yoghurt och bröd
 • Sockerstekt lax, avokadosallad och sushi-tillbehör á la Lotta Lundgren
 • Hummerpasta på Pluras vis  

Nästa vecka lutar det åt att vi kör en tömma-frysen-kampanj. Det är toppen att laga extra portioner och kunna stoppa i frysen för framtida matlådor, men när frysen är så proppfull att det knappt går att få igen dörren är det dags att börja äta av de där matlådorna. Tänk om vi kan klara oss hela veckan på redan lagad mat? Hm… jag undersöker saken och återkommer. 😛

Tidigare matsedlar 2011

Liknande inlägg:

2 svar till “Matsedel, vecka 49”

 1. Linda skriver:

  Det där med ugnsgratinerad falukorv har jag inte gjort sedan hemkunskapen. När det serveras falukorv i vårt hem blir det med stuvade makaroner, barnsligt gott!

  • Helena skriver:

   Den ugnsgratinerade falukorven lagas inte så ofta här heller. Inte ens en gång om året. Igår blev det i alla fall av. Jag hade den klassiska fyllningen mellan skivorna; ost, tomat, senap och lök. Det smakade bra, men det gäller ju att korven får lite yta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.