Matsedel, vecka 48

Under tiden Elin och Maria semestrar på var sin sida av jordklotet gnetar jag på hemma i novembermörkret. Låter jag bitter? Nja, lite avundsjuk är jag förstås på att de får se dagsljus varje dag. Och så älskar jag ju att resa och se nya platser. Att jag har varit både i Sitges, Barcelona, Köpenhamn och Paris i år har jag raskt glömt bort. 😉

Den här veckan är det ingen ordning på någonting. Eller, i alla fall inte på matplanerandet. Om vi har räknat rätt blir det  tre middagar på hemmaplan och således tre rätter på matsedeln. Fortfarande lite ostrukturerat och kanske borde jag hoppa över att publicera den här s k matsedeln. Äsch, ni kan gott få veta att det jongleras lite med planeringen i det här köket. 😉

Jag ljög förresten; det blir ytterligare en middag här hemma när tjejkompisgänget från Karlskrona kommer på fredag kväll (numera bor tre av oss i Stockholm, men en gång karlskronit – alltid karlskronit). Vad jag ska bjuda på är fortfarande lite osäkert (jag har en idé, men den känns inte klockren). Har ni tips på rätter som går snabbt att laga och är lite roligare än t ex köttbullar; lämna gärna en kommentar!

Hemma hos H&M, vecka 48

  • Filodegspaj med bl a grönmögelost och valnötter, kall örtsås och en grönsallad
  • M har önskat en bönsallad med granatäpple och jag tänker att det blir gott med fiskbiffar till. Om orken tryter blir det kanske ugnsstekt lax till istället. Jag är inte lat, jag är flexibel.
  • Veckans husman blir pannbiffar, kokt potatis och löksås. Inget slår svensk husmanskost.

Tidigare matsedlar 2011

2 kommentarer

  1. Elin

    Janmen fint att du håller bloggen flytande! Jag hoppas jag kan blogga ikapp lite efter helgen. Måste komma på hur jag ändrar stl på biderna via ipaden dessutom….

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.