Matsedel, vecka 38

Förra veckan tog vi revansch i köket, M och jag, och det var ju för väl. Vi höll oss till matsedeln alla dagar förutom på fredagen när vi fick besök, vilket jag ju hade på känn redan i förväg. Att slaviskt följa en uppgjord lista är inte riktigt vår grej; det måste finnas utrymme för att vara lite spontana ibland. 

Idag stod det klart att hösten kommit på riktigt till Stockholm; det har varit mörkt, regnigt och ruggigt långt in på eftermiddagen. Jag tänker att i takt med  att kvällarna blir mörkare och vädret mer höstigt kommer de här matsedlarna att bli mer och mer viktiga. Eller är det bara vi som blir frestade att köpa med oss hämtmat hem när vi är trötta och det är mörkt och ruggigt ute? Snälla, säg att vi inte är ensamma om att vara lata och förtappade!

Eftersom förra veckans spättafilé inte blev lagad har den hängt med till den här veckan. För vecka 38 planerar vi fyra rätter eftersom vi är på vift en kväll och tänker äta på byn stan.

Hemma hos H&M, vecka 38

  • Kycklingfajitas med salsa och guacamole
  • Köttfärslimpa fylld med trattkantareller och Västerbottensost, kokt potatis, skysås och lingonsylt
  • Stekt spättafilé och potatissallad med cintronvinägrett
  • Kycklingrullar med mozzarella och basilika serveras med couscous. Det här receptet tipsade Elin om och jag kan bara konstatera att hon känner mig och M. Det är mitt i prick (i alla fall så här på förhand)!

 

Tidigare matsedlar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.