| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 08/09 2008 kl. 17:05 12 kommentarer

Äppelkompott med ingefära

Vi lagade den här äppelkompotten igår och barnen åt den varm med mjölk som efterrätt. I morse så serverades den ovanpå havregrynsgröten. Dessutom så är den god att använda till middagsmat – tex till fläskkött eller vilt!

ÄPPELKOMPOTT MED INGEFÄRA

  • 1 kilo äpplen
  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk ingefära
  • 1 kanelstång
  1. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Dela dem i mindre bitar.
  2. Lägg äppelbitarna i en kastrull och låt koka upp med en halv deciliter vatten. Låt puttra med kanelstången tills frukten mjuknar.
  3. Rör ner socker och ingefära. Klart!

Liknande inlägg:

12 svar till “Äppelkompott med ingefära”

  1. LipGloss Bitch skriver:

    Låter gott! Verkar vara nåt jag klarar av dessutom 🙂 Hur lång hållbarhet kan man räkna med?

  2. Elin skriver:

    Frågan är om den blir kvar så länge, för det är lätt att äta upp den… men om du gör en stor sats så kan du ju prova att frysa den, äppelmos går ju bra att frysa så det funkar nog alldeles utmärkt.

    Alternativt så kan du använda en gnutta natriumbensoat som konserveringsmedel, kika tex här.

    Lycka till!

  3. Kryddburken skriver:

    Åh så gott det låter, speciellt med lite ingefära i! Ännu ett bidrag till äppelskörden! Tack & ha en bra dag!

  4. Elin skriver:

    Detsamma! Stjärnanis är förresten också gott att ha i 🙂

  5. Birgitta skriver:

    låter smarrigt! Menar du färsk ingefära eller pulver från burk?

  6. Elin skriver:

    jag hade ingefära på burk för jag hade ingen färsk hemma, men det låter galet gott att ha ”riktig” i!

  7. Margaretha skriver:

    Testade idag, serverade till rosmarin och honungsmarinerad fläskfilé och det passade mycket bra.

  8. catarina skriver:

    Det är gott att blanda i lite muskotnöt också. Jag tog lite mindre socker, ca 0,6 dl av vardera farin och vanligt socker. Ökade mängden färsk ingefära (ca 2 färska ”fingrar” finrivet), blandade allt i kastrullen och mixade sedan slätt. Går utmärkt att frysa i små burkar. Jag använder det mest att blanda i yoghurten.

  9. Sture Haglund skriver:

    Stoppade i en stjänanis också. Verkligen supergott. Uppskattat av alla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *