På besök hos Wensleydale Creamery

Jag har varit i England igen på semester. Som ni vet har jag mina svärföräldrar i Norra Yorkshire. På våra besök ingår det ofta en tur till Cumbria som ligger västerut på kartan för att hälsa på sambons farmor. Halvvägs dit finns Wensleydale Creamery. Här säljs ost som jag är väldigt förtjust i!

Förutom att de har flera goda cheddarostar så har de olika ostar med frukt och bär i. Tex blåbär, tranbär och aprikos. Lite udda kanske men de passar fint i matiga smörgåsar. Bara de senaste fem åren har de fått 250 olika utmärkelser för sina ostar runt om i världen och jag kan väl bara hålla med om att de har ett fantastiskt ostsortiment.

Det är ett hårt jobb att provsmaka alla ostar men för er skull så har jag gjort lite djupgrävande research. Favoriten är fortfarande samma som jag skrev om för fyra år sedan här på bloggen. Det är deras tuffa cheddar med karamelliserad lök. Jag smugglade hem en bit i resväskan och den är grym som smält ost i pasta med tex bacon. Eller rakt upp och ner på nattmackan. Deras fårost är en ny favorit som kommer på min andra plats över deras bästa ostar. Håll utkik hos Taylor och Jones på Kungsholmen som ibland har Wensleydaleost i sitt sortiment!

9 kommentarer

 1. Blixa

  Hoppla ser ut som du hammnade i cheese heaven avundsjuk jag blir 😉

 2. Filippa

  Oh, obegränsad tillgång till den cheddarn måste vara heaven 😯 Undrar om man kan åka på ostsemester ?

 3. Maria

  Filippa: Visst låter det härligt! Om man åker på ostsemester får man nog fylla resväskan med en-två storlekar större kläder till hemresan. :mrgreen:

 4. Elin

  Filippa, framför allt så kan ha en riktigt gastronomisemester i norra england , det finns mkt goda gastro-pubs, trevliga bryggerier, och söta B&B:s att bo på. Och pundet är helt ok just nu 🙂

 5. Charlotta

  Jag kan inte NOG tacka för att du just har uppmärksammat familjen på Taylor & Jones! Det blir till att botanisera nästa gång vi besöker mor och far däruppe :))) Varför o varför har vi inga pies & pasties i Skåne??? 🙁
  Just bra korv är min mans stora aber med maten i Sverige och vi hittar bara frusna Lincolnshires i vår lilla engelska butik i Köpenhamn (som i gengäld är full av ovanliga bitters och cider). Wensleydale är ju heller aldrig fel när man är en North Yorkshire-familj 🙂 Håller helt med om att man kan ha gastronomisemester där förresten. Helt underskattat bland svenskar!

 6. Elin

  Kolla om Taylor&Jones fortfarande har leveranser till Göteborg, enligt ryktet så kör de dit saker på beställning en gång i veckan, men jag vet inte hur det är just nu, ja ifall det är närmare än Stockholm för er!

 7. Den engelska måste-listan » Tre tjejer i köket

  […] Ost från Wensledale. Ombloggat redan förstås. Jag vet inte hur många gånger vi köpt på oss denna ost för att ta med oss hem, lagrat i […]

 8. Schlagermeny: salami och parmesanchips med fänkålsdipp, taco de luxe och en mintchokladkaka med polkaströssel » Tre tjejer i köket

  […] här var faktiskt riktigt gott och kommer att upprepas i vårt kök! Kombon vällagrad ost med tranbär är ju en välbekant ostfavorit från Wensleydale. Barnen gillade dock inte dippen ska tilläggas men vi vuxna gillade den! Ytterliggare […]

 9. Sommarens ostspaning » Tre tjejer i köket

  […] Vår ständiga ostfavorit Wensleydale har haft två tillfälliga ostar i sitt sortiment under sommaren. Det här är en brittisk hårdost med krämig konsistens och som gör sig bra både på smörgåsar och i matlagning, ja helt klart en av alla dessa måsten!  Den här gången testade vi dels Mediterean, som barnen snabbt döpte om till ”pizzaosten”. Inte så konstigt kanske eftersom den har mycket smak av oregano och tomat. God till småplockstallriken! Den andra osten som var på den tillfälliga hyllan var med smak av jordgubb/grädde. Hur tveksamt det än låter  – så är det en riktigt lyckad smakkombination som gärna får stanna kvar i deras ordinarie sortiment. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.