Veckan som gick

Tror det blev komfortmat hela veckan.

Dirty fries.
Pizza med salicicciafärs, västerbottensost, tomater, svarta oliver, röd lök och ruccola.

Måndag: Brittisk guilty-pleasure –  bakad potatis med Heinz bönor i tomatsås,  tärnad bacon och riven cheddar.

Tisdag: Restfest. Från söndagsmiddagen.

Onsdag:  Spagetti bolognese. Tomatsås som vego.

Torsdag: En åt pasta innan träningen. En åt på jobbet. Övrig tre gick till Bromma Bistro. Bookie toast för min del.

Fredag: En åt på stan innan bion. Vi andra hade pizza. Min med gula kantareller, tärnat rökt sidfläsk, tomatsås, rödlök och västerbottensost.

Lördag: En var iväg på ett extrajobb. En var på kalas. Vi andra tre åt hamburgare med västerbottensost.

Söndag: Makens outtröttliga intresse för söndagsmiddag resulterade i lågtempad fläsksida som vart i ugnen sedan kvällen innan. Bräserad spetskål. Amandinepotatis i airfryern. Någon slags rotmos. Skysås. Plus grönkålschips i airfryern – smidigt! Rundade av veckan med en Almondy.

 

Brownies med svarta bönor

Hur det är numer hos oss – att det är jag som frågar barnen om bra beprövade recept.  Som dessa brownies med svarta bönor. Så goda. Försvann på en dag typ. Inget mjöl alls i smeten men fin krämig textur på kakorna tack vare bönorna. Gör dem lätt igen!

Brownies med svarta bönor

  • ett paket kokta svarta bönor  (avrunnen vikt ca 230 gram)
  • 50 gram smör
  • 3 ägg
  • 0,75 dl kakao
  • en nypa flingsalt
  • en nya vaniljpulver
  • 1,5 dl muskovadosocker
  • 150 gram mörk choklad 70 %
  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Häll av spadet från bönorna och skölj i en sil. Mixa bönorna med äggen i en större skål.
  3. Häll ner smör, kakao, salt, vaniljpulver och socker. Rör om till  slät smet.
  4. Smält chokladen varsamt. Häll ner i smeten och rör om.
  5. Lägg bakplåtspapper i en mindre ugnsform. Cirka 25 x 20 cm. Häll ner smeten jämnt fördelat.
  6. Gräddas i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Håll koll så att den inte blir för torr.

Råkostsallad 2.0

Maken gjorde den här stora råkostsalladen, och hej vilket guldkorn. En kväll toppade vi den med fetaost och tzatziki. Sedan återkom den en annan dag med färska korvar med citron och fänkål. Falafel som vego. Någon toppade den i en wrap till lunch tillsammans med hummus och solrosfrön. Passar typ till allt? Tack maken.

Råkostsallad 2.0

Blanda i en stor skål.

  • Strimlade råa morötter och rödbetor
  • sojabönor
  • skivad salladsök
  • Grovt hackad blandade salladsblad
  • kokt röd quinoa
  • minsta möjliga mängd med olivolja och vitvinsvinäger

Veckan som gick

Skolstart – check. Hurra för rutiner efter den här evighetslånga sommaren. Övar in höstens snitslade bana med barnens alla träningspass. Min comeback till gymmet får fortfarande vänta på grund av, ja-ni-vet-vad. Ja det var den augustiveckan.

Var på väg att ge upp kronärtskockan i odlingslådan. Men nu kanske den är på gång?
Och min första jalapeno!
Ätit god glass i Nora.
Drack dammigt gamla viner och huset egna bubbel i Grythyttan.

Måndag: Någon slags vego-sallad med fetaost + gårdagens tzatsiki. Restfest FTW.

Tisdag: Bakad potatis och tonfiskröra med jalapenos. Den är så GOD.

Onsdag: Färska korvar med citron och fänkål. Plus sallad. Kanske lite rester.

Torsdag: Lite spridda skurar här. Familjen gick ut och åt. Jag åt en sju-rätters i Grythyttan.

Fredag: Tror familjen åt antipasti. Jag var fortfarande i Grythyttan och hann med en tre-rätters.

Lördag: Hemma igen. Indisk hämtmat till alla.

Söndag: Ikväll blir det höstens första ”sunday roast”. Maken preppar typ ”allt” inklusive pepparrot och yorkshirepuddings.

Mora: komfortmat hos HotSubs

På vägen hem från Idre mellanlandade vi en natt på vandrarhem i Mora. Ingen var jättehungrig på middag varför vi tog sikte på HotSubs för lite mitt-i-mellan-mat. Det är en ganska ohämmad inspiration av Subways här gällande deras mackor – så himla goda! Vi brukar mumla om ”Triple D moments” när vi gillar bra snabbmat, med referens till tvprogrammet ”Diners, Drive-Ins and Dives” och mackorna här, är lite sånt material. Kul ju!  Det goda baguetterna bakas av Rättviksbagaren och drar upp betyget rejält.

Inget glutenfritt bröd dock så barnen fick ett par anpassade poke bowls. Kanske lite mer ”ok” var deras omdömme. God kyckling och topping men det överkokta riset just denna dag drog ner deras betyg.

URGULLIG ung sommarpersonal ska tilläggas som var så himla duktiga och noggranna. Såg att de fått lite omotiverat gnäll på recensioner på Google i början på sommaren. Nej lägg av och peppa ung sommarpersonal istället. Man får verkligen skämmas för andra vuxna ibland. De skulle kunna lära sig något av det här fina gängets artighet istället.