Glutenfria tips #3

Nytt uppsamlingsheat med glutenfria grejer som förenklar. Hann kasta ner dessa i handbagaget häromveckan när jag var i Edinburgh. Mark and Spencer har glutenfria “hot cross buns” på hyllan inför påsk. Kul om man gillar anglofila grejer. Dela, rosta och äts varma med smör.

Sedan tårtbottnarna från Eldorado som jag tipsade om häromdagen. Tre-delade i förväg vilket underlättar eftersom glutenfria tårtbottnar lätt blir smuliga att jobba med. Viktigt att komma ihåg är att dessa är mycket mindre i diameter än vanliga tårtbottnar. Men man är som lite van att mycket glutenfritt kommer i mindre storlek.

Det här lunchtipset måste vi också prata om. Kedjan Lett finns lite överallt i Stockholm nu.  De gör “bowls” (ja sallad alltså) och wraps på beställning. Gott, fräscht och bra variation på vego. Framgår dock inte någonstans på deras hemsida att ALLT är glutenfritt än just själva wrapbröden. Så skönt när man kan välja “allt” på menyn. Sedan hoppas vi att de börjar med glutenfritt bröd så småningom också?

I helgen testade vi dessa glutenfria nudlar. Ramen-varianten var godast. Observera att det är endast en portion per förpackning. Hittade på Drakfrukts hemsida som hade hyfsat snabb hemleverans.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.