Glutenfria gnocchis

Glutenfritt mjöl passar absolut bra i gnocchis. Blir trött på mig själv för att det har tagit mig så lång tid för att prova, eftersom det är så enkelt att göra. Vi använde Lailas finmix för denna omgång, vilket blev bra. Hur man beräknar portioner? Har absolut ingen aning, för vi äter upp alla tills de är slut. Ett gäng recept på att ha gnocchis till finns här.

Glutenfria gnocchis

En stor omgång.

  • 1,2 kilo fast potatis
  • 3 dl glutenfritt mjöl (plus lite mer beroende på hur kladdig degen blir)
  • 2 ägg
  • två nypor salt
  1. Koka potatis. Låt svalna.
  2. Skala och mosa med en potatispress i en större skål. Rör ner mjöl, ägg och salt. Degen ska vara formbar så häll eventuellt i mer mjöl vid behov.
  3. Rulla ut till 2 cm tjocka längder med lätt mjölade händer. Skiva i 2 cm längder och “gaffla” lätt. Gör dem hellre lite försmå än förstora.
  4. Kokas i i knappt 3 minuter i lättsaltat vatten. De är klara när de flyter upp till ytan. Fångas snabbt upp med en hålslev.

Välj om du vill servera den nykokta med fint riven parmsesan. Eller om du sen steker på dem ett varv i stekpannan med olivolja för en mer krispig yta. Gott inte minst om du har gnocchis dagen efter. Bakis-mat-varning på det.

PS! Finns ett gammalt inlägg i bloggarkivet om när barnen lagade gnocchis. Oj vad de var små där. Blev påmind om hur länge bloggen har funnit.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.