Laxtacos

Jag gick minst en mil utanför min komfortzon när jag lagade FISK till fredagens tacofiesta. Även om jag tänker att jag är hyfsat openminded så har jag haft lite tveksamma överläggningar. Kött, kyckling och vegoalternativ passerar ofta våra tortillabröd men här har jag behövt fundera.

MEN.

Det här är helt klart en ny fredagsfavorit. Det finns en laxskeptiker i vår barnaskara och och hon var mycket nöjd med den här BBQ-stinna varianten. För fredagströtta rekommenderar jag tillbehöret “blanda ner svarta bönor i salsasås” till. Laxröran var än godare dagen efter, så det är bara en fördel om du vill preppa det här i förväg.

Pulled salmon

  1. Blanda en glaze med 3/4 BBQ-sås och 1/4 ketchup. Hacka i lite vitlök. Smaka av med spiskummin, oregano och salt.
  2. Häll lite olja i en ugnssäker form. Lägg på 600 gram färsk laxfilé med skinnet ner. Bred över ett tjockt lager av glaze.
  3. Sätt ugnen på 150 grader och baka i ugnen ca 30 min.
  4. Ta av laxskinnet och dra isär laxen med en gaffel. Rör ner en finklippt kruka koriander och saft från en lime.
  5. Servera varm med tillbehören nedan.

Tillbehör till laxtacos:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.