Hej då 2017!

Vad fort det går ändå. Ett helt år! Det blev många fina resor under året. Oklart hur 2018 ska kunna toppa detta tänker jag när jag summerar årets alla månader.

Januari – På årets första dag vaknade vi upp i Nha Trang efter härliga dagar i Hoi An. Vi tog tåget ner till Mui Ne. Firade en Elvaåring i HCMC. Fint återseende med Vietnam! Väl hemma igen blev det hastigt ny logistik på morgnarna när vår äldsta hastigt bytte skola och började åka tunnelbana på egen hand plus att jag bytte konsultuppdrag.

Februari – Mycket vardagsmat. Mer firande av vår elvaåring och sportlov på hemmaplan.

MarsVi firade en Nioåring. Och en Sexåring. Lunch i Romme!

April – Nioåringen fixade en grym påsktårta. Och även den fantastiska valborgstårtan! Det här året briljerade hon faktiskt en hel del med bakverk i köket.

Maj: Jag bytte jobb igen. Var ett par dagar i Oxford. Åh vad det är fint där! Inte speciellt krångligt att ta sig dit heller. Bussen från  Heathrow tar knappt en och en halv timme.

Juni: Efter skolavslutningen drog de två äldsta på kollo i skärgården. Vilket de gillade! De är redan peppade för nästa sommar. Väl hemma igen blev det midsommarfirande och sommarlov på hemmaplan efter att ha checkat ut från vår förskola för sista gången.

Juli: Sommarens semester blev kort. Totalt 2,5 vecka för min del eftersom jag precis bytt jobb. Det blev en helg på Åland för tredje året i rad. En tradition jag gillar. Vi hade en lyckad bilsemester på Irland som avslutades med att vi åkte till Yorkshire och släppte av barnen på grönbete hos svärföräldrarna. Det var första gången som de var själva i England och det var helt klart det roligaste med deras sommarlov.

Augusti: Både jag och maken jobbade och försökte nyttja de två helgerna när barnen var kvar i England. Det blev en helg i Riga och en i San Sebastian. Helt klart ovant att bara packa en semesterväska för två. Maken åkte och hämtade hem barnen dagen innan skolstart. Nu har vi en tjej i femman, en i trean och en i förskoleklass!

September: Vi hann med en liten roadtrip till västkusten.

Oktober:  Firade min födelsedag med indisk hämtmat. Och vi hade årets bästa äta-ute-midag på Lilla Ego. Måste boka bord där igen.

Vi hade bokat prisvärda biljetter redan i januari för att maxa ett höstlov i  Rayong. Efter tre resor hit till samma hotell är det lite “hemma” och det är inte omöjligt att vi åker hit igen om vi hittar bra biljetter.

November: Två resor till London denna månad. Första svängen på  grund av jobb. Andra svängen för att kolla rugby på Twickenham.

December: Här var vi mest hostiga och trötta. Inte så mycket adventsfixande. Två dagar innan jul blev det äntligen dags att åka till Indien. Efterlängtat!

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.