Glassbomb

Förra veckans nioårskalas inkluderade glassbomb, vem-äter-skumraket-snabbast-tävling och pinata. Och födelsedagsbarnet riggade allt själv från början till slut! En himla bra sak med att göra en gigantisk glassbomb till kalaset är att det är hyfsat lätt anpassa till olika allergier. Preppa gärna dagen innan och pynta sen i samband med servering. Här är förra veckans variant:

Glassbomb

Till 9 kids

  • Låt all glass mjukna lite utan att den smälter.
  • Välj lämplig skål att frysa in bomben med. Täck insidan med plastfolie.
  • Fyll med 2 liter vaniljglass. Gör ett runt hål och fyll på med annan glass. Vi hade 0,5 liter  hallonsorbet och 0,5 liter mangosorbet. Om du vill – peta in lite godis här och där som överraskning. Täck över med plastfolie och ställ in i frysen.
  • I samband med servering – lägg upp på ett stort fat och förbered pynt. Vi körde på  hallonsås, maränger och strössel. Och tomtebloss!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.