Favorit i Mui ne: Cay Bang

Bor man på något av hotellen nere i Ham tien så är det lätt att missa Cay Bang eftersom det ligger i utkanten på vägen till Phan thiet. Inte heller finns Cay Bang med på tripadvisor men hittar du till Hoa Vien Brauhaus som är byns egna bryggeri så är Cay Bang bara ett par meter bort – adressen är 02-04 Nguyen Dinh Chieu Street, och är alltså i höjd med Sea Links.

Kom hit tidigt på kvällen för det är synd att missa solnedgången här. Det ser ofta tomt ut på gäster utifrån gatan men restaurangen är stor och rymmer massor av bord som inte syns från vägen. Det stannar ofta långfärdsbussar med vietnamesiska turister här som verkar ha Cay bang som obligatoriskt stopp. Deras service har fått lite varierande omdömen i olika reseforum men jag skulle säga att den är helt ok.

Hit kommer vi för att äta skaldjur så klart. Allt annat är ovesäntligt. De har en ljuvlig jordnötssås till de obligatoriska vårrullarna som också passar fint till de nygrillade räkorna. Här rekommenderar jag deras  “tamarind crab” och “sweet and sour squid”. Den sistnämnda serveras med krispig blomkål, tomat, gröna bönor occh färsk ananas vilket är ett guldkorn även för mig som knappt gillar bläckfisk i vanliga fall.

mui8 mui7

Det finns två sorters “hot pot” här som är populär att beställa här. Till höger – en sötsur bläckfisksallad.

mui6 mui4

Räkor beställs vanligen tillagade med kokosmjölk eller öl. Har du svårt att bestämma dig så beställer du båda.  Till  höger: musslor med  citrongräs. Ja jag erkänner, jag är svag för kombon skaldjur och pommes frites!

mui2 mui

På första bilden syns “morning glory” i bakgrunden som är ett vanligt grönsakstillbehör i Vietnam. Det är en variant på spenat som ofta serveras sauterad med vitlök.

Listan på alla restauranger som vi ätit på i Mui ne hittar du här!

2 kommentarer

  1. Restaurangtips i Mui ne » Tre tjejer i köket

    […] ♥ CAY BANG ligger precis nedanför Sealinks. Populärt bland vietnameser. Det här var vår absoluta favoritrestaurang när det gäller skaldjur. De färska vårrullarna har en otroligt god sås som passar fint till övriga rätter. Vi beställer alltid krabba med tamarind här. ”Sweet and sour squid” är också ett säkert kort. Restaurangen kan se tom ut från vägen men de har så otroligt mycket platser så det blir aldrig fullt här. Kom tidigt för solnedgången och sitt en trappa ner för bästa utsikt. Blogginlägg om Cay Bang hittar du här. […]

  2. Anne-Helen

    Här åt vi en gång, min man och jag, när vi var i Mui Ne i mars 2015. Mycket trevligt ställe. Stort och företrädesvis vietnamesiska gäster. Vi åt Tamarind Crab, grillade stora räkor och något mer som jag har glömt. Cay Bang är ett bra ställe.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.