Favorit i Mui ne: Nam tho 1

Nam tho har två restauranger i Mui ne. De ligger på 100 meters avstånd från varandra och har identiska menyer. Interiörmässigt så kanske  “nr 2” är något mysigare. Dock har denna restaurang en ganska intensiv grandma som månar otroligt mycket om gästerna vare sig man vill eller inte. Det kan uppfattas som antingen charmigt eller vansinnigt jobbigt. Vi som har småbarn i sällskapet blir ju väldigt uppvaktade av henne och får med oss en del visdomsord om barnuppfostran och småpynt i tjejernas hår. För ett par som är i byn på smekmånad så kan hennes välvilja bli lite väl mycket och jag misstänker även att hon skrämmer bort en del gäster.

Vi har varit frekventa gäster på “nr 1”. Hit har vi kommit för att äta skaldjur och småplock. De har ofta stora fina räkor och all fisk/skaldjur finns förstås att beskåda i stora korgar vid entrén. Allt friterat som serveras är bra här så kom hungrig. Det finns till exempel små Nam tho spring rolls som är oemotståndlig comfort food. Jag misstänker att det är så simpelt som friterat vitt bröd med en liten räka inlindat. Löjligt goda är de ivarje fall.

Barnen har flera favoriträtter här. Dels deras Chicken Cashew och dels deras fish fritters. Här har jag även ätit god lotussallad. Det är vietnamesiskt vin som gäller i glasen och jag tror inte någon annan restaurang är så generös med vinglasen som Nam Tho. Vill du prova rysk Kvass så finns det att prova här.  Helt klart en  prisvärd restuarang för  skaldjur och  vietnamesisk vardagsmat!

namtho4 namtho3

“Chicken cashew” och kanske byns godaste musslor som serveras grillade med lite jordnötter och finklippt gräslök.

namtho1 namtho

Räkor är som sagt ett måste här och prova gärna lotussalladen!

Listan på alla restauranger som vi ätit på i Mui ne hittar du här!

2 kommentarer

 1. Restaurangtips i Mui ne » Tre tjejer i köket

  […] ♥ NAM THO 1 Här har vi ätit regelbundet. Prisvärt. Både skaldjur och vietnamesiska rätter är bra. Deras friterade nam tho rolls (friterat vitt bröd med räkor)  är löjligt goda att äta i väntan på middagsmaten. Allt friterat är förresten bra här, så kom hungrig. Barnen brukar äta deras fish fritters med pommes frites, alternativt deras  Cashew Chicken. Har de mest påfyllda vinglasen i byn och är  antagligen billigast på glass som endast är 16000 dong/kula. Blogginlägg om Nam tho 1 hittar du här. […]

 2. Anne-Helen

  Vi bodde på Seahorse Resort i Mui Ne nu i mars 2015. Det låg nästan mitt emot Nam Tho 1 så där var vi ett par gånger.
  Mycket gott. Maken tog hel grillad fisk som var fin och jag åt grillade tigerräkor.
  Däremot var vi inte lika nöjda när vi var på Nam Tho 2. De har samma meny men höll inte samma priser och vi fick mindre mat trots att vi delvis beställde samma rätter. Osmidig personal.
  Vi hittade ett annat lite trevligt ställe där vi åt lunch några gånger som heter Sunny, det finns både 1 och 2 här också men vi var bara på 1.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.