Middag på Lam Tong – eller när jag insåg det fantastiska med tamarind

Jag har haft lite beslutsångest huruvida jag ska hissa eller dissa Lam Tong.

Känner ni igen det här med att det kan vara svårt ibland att bestämma sig för om en restaurang är bra eller dålig? Vilka kriterier ska vägas in i bedömningen? Maten? Priset? Miljön? Servicen? Hygien ej att förglömma?

Lam Tong har både plus och minus att väga mot varandra. Restaurangen är populär bland lokalbefolkningen, sånt brukar alltid plussas upp och kategoriseras som “genuint och bra”. Det är ödmjuka priser jämfört med många andra restauranger som ligger efter stranden. Det är en familjeägd restaurang. Här finns lite att diskutera om det är ett plus i detta fall, servicen tex är rätt kass. Entusiasmen  hos vår servitör är väl ganska låg. Det är lite oklart vem som lagar maten och vem som är bäst på det. För våra rätter den här kvällen är väldigt ojämna. Musslorna är fräscha men har inte fått den smaksättning som de förtjänar.  Fisken med någon sötsur salsa däremot är utomordenligt bra och rekommenderas.

Sen har vi faktiskt ett riktigt hallelujamoment denna kväll som är det klart bästa minnet. Krabban med tamarind.  Det här är en ljuvlig kreation som förtjänar all uppmärksamhet i världen! Tamarind är en sån fantastisk smaksättare till skaldjur! Och efter den här kvällen så beställer jag allt som oftast in de rätter som smaksatts med just denna frukt om det finns tillfälle. Jag kommer säkerligen föräta mig på just detta under min tid i Vietnam men just nu så låter jag mig glatt förföras av denna sötsyrliga frukt.

Det är ganska osofistikerat på La Tong men solnedgången på första parkett är magnifik. Dock skulle restaurangen behövas skrubbas upp lite. Den ofrivillige diskaren slänger lätt demonstrativt allt porslin i samma balja när vi betalar för att gå, och det blir lite sådär med en sådan final. Vi borde egentligen gå tillbaka och ge Lam Tong en chans till antar jag. Samtidigt som det finns så många andra restauranger att prova i Mui Ne.

Dagspris på fisk och skaldjur.  Och så diskberget som vi senare kliver över.

Listan på alla restauranger som vi ätit på i Mui ne hittar du här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.