Favorit i Mui ne: Shree Ganesh

Det här är den restaurang som vi med god marginal ätit flest gånger på i Vietnam. En gång i veckan (minst!) under hela vår vistelse har vi ätit deras indiska curries.

Ganesh är fantastiskt.

Jag skulle kunna sluta där. För jag vet inte riktigt HUR jag ska kunna förmedla hur bra det faktiskt är på Ganesh. Ni som följer mig på instagram vet att vi att har ätit currys här varje fredag och fast vi har varit tillbaka i Sverige nu i en månad så verkar jag ännu vara ohotad gällande mitt mayorship på Foursquare. Faktiskt så känns det fortfarande konstigt att vakna upp på fredagarna och inse att vi inte ska äta middag på Ganesh.

Om du gillar riktigt het curry – säg till när du beställer. Var tydlig och du får vad du önskar. Mui ne generellt har många turister som inte efterfrågar chilihet mat och restaurangerna har anpassat sig till det. Så när jag ser att det klagas på bristen av hetta i deras currys i olika reseforum så tar jag Ganesh i försvar och ger rådet att återkomma en gång till – men be om “extra spices”.

Jag har ätit mig igenom hela menyn. Framlänges och baklänges. De rätter som jag gillar mest är deras Jalfrezi, Kadai och Vindaloo. Även Prawn Mango curry (om du ber om extra chili) är bra. Barnen älskar deras Chicken Korma och framför allt Butter Chicken. Den sistnämnda är f-a-n-t-a-s-t-i-s-k om du av en händelse inte gillar stark mat.

Missa inte heller deras milda fruktiga Navratan Korma om du brukar backa på het mat. Den vegocurryn slåss både jag och barnen om. Navratan betyder “sju pärlor” som åsyftas antalet olika grönsaker, nötter, paneer och frukt i rätten. Det här är en curry som jag ofta åt när jag pluggade i Indien. Då var det en fin mjukstart till det indiska köket för mig som knappt hade ätit indiskt innan jag landade i Kovalam. Efteråt så har det varit svårt att hitta Navratan som var precis som i Indien. Här är den det.

De vegetariska rätterna på Ganesh är som sagt mycket bra. Överhuvudtaget så är det lite begränsat med vegetatariska alternativ i Mui ne så jag brukar i första hand rekommendera att gå till Ganesh. Paleek Paneer och Alo Goobi är suveräna här. Precis som utbudet av olika naanbröd.

Husets röda på glas är bra och prisvärt. Komihåg att vi är i en liten fiskeby där utbudet av importerat vin är begränsat. Här på Ganesh så finns det argentinska Las Moras  för 60 000 dong/glas. Prismässigt är detta att jämföra med till exempel den italienska retaurangen Santimatti som har ett sicilianskt  husvin för 120´ och som inte var så jättekul sist jag var där. I Mui ne är det allt som oftast vietnamesiskt vin på menyerna så man lär sig snabbt var de få andra alternativen finns.

Ganesh har även  flera restauranger i  HCMC och en i Nha trang. Vi har ätit på den i District 1 i HCMC som även har våran favorit dosas på menyn. Inte så ofta jag ser dem på indiska menyer. Så passa på om du är i HCMC!

ganesh  ganesh2

ganesh7 ganesh4

ganesh5 ganesh6

Listan på alla restauranger som vi ätit på i Mui ne hittar du här!

5 kommentarer

 1. Eva

  Åh dina beskrivningar av måltider från olika världsdelar är ljuvliga. Vill tillbaka till Vietnam snart för att hitta samma restauranger som du o familjen besökt.

  Jag vill också åka husbil på Nya Zeeland……….du kan verkligen inspirera.

  Glad Påsk!

  Hälsar en läsare som varit med från början.
  Eva

 2. Elin

  Tack Eva för att du skrev några rader! Det är alltid roligt att höra vilka som vart med “hela vägen” från 2004!

 3. Fem bröllopsdagar senare » Tre tjejer i köket

  […] passerat obemärkt. Jag vet faktiskt inte vad vi ska skylla på. Tur nog så var vi på vår favoritindier Ganesh i Vietnam på årets bortglömda dag – så det var ju lite firande utan att vi visste om […]

 4. Rugbyhelg i Twickenham » Tre tjejer i köket

  […] matchen åt vi indiskt på Honeymoon Cuisine. Det var ok även om det inte är i närheten av vår favorit Ganesh som är vår referens för goda indiska curries. Lite ojämnt, för vissa rätter var riktigt bra […]

 5. Tips på indisk hämtmat! » Tre tjejer i köket

  […] att den här familjen ÄLSKAR att äta indiskt. Ni kanske minns när vi bodde i Vietnam och åt på Ganesh varje fredag. Fortfarande är det en av mina mest magiska minnen från vår tid i fiskebyn. När vi hoppade ur […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.