Mui ne: Katies Coffee House

uppdatering 30 dec 2014: Katies har bytt ägare, atmosfär och meny är därmed inte som tidigare enligt de som besökt. Så numer får ni ta detta inlägg med en nypa salt…..

‘När vi flyttade till Mui ne så märkte jag att det var ett återkommande diskussionsämne om huruvida kaffet är bäst på Katies Coffee House eller hos Joes Garden som ligger ett par hundra meter bort.

För mig är det svaret ganska enkelt. Det är hos Katies. Inte bara för kaffet utan även för atmosfären. Joes Garden lockar med sin utsikt över havet, bohemiska (läs: även smutsiga och slitna) inredning och skräniga musikvolym kvällstid. Katies är ungefär raka motsatsen med förvisso utsikt över gatan men har det rent och fräscht. Dessutom så är det behagligt att smita in här även kvällstid för fika. Just för att det är en mer avkopplande miljö här. Nu är jag dessutom något partisk i ämnet eftersom jag hann bli god vän med caféts ägare under vintern men som du märker så tilltalar dessa två cafeér helt olika gäster – och jag tillhör helt klart dem som sjunker ner i soffan hos Katies för långfrukost med familjen. Just nu finns Katies Coffee på två ställen i byn. Det ursprungliga och mest populära caféet finns på 115 Nguyen Dinh Chieu. Det andra som öppnades i vintras ligger lite diskret i entrén på  hotell Nam Hai på 25B Nguyen Dinh Chieu. Katies Facebook-sida med aktuella uppdatering hittar du här.

Till Katies kommer man alltså för gott kaffe, oavsett om du vill ha vietnamesiskt iskaffe, cappuccino eller en exklusiv kopp Luwak. På menyn så rekommenderar våra barn belgiska våfflor med fruktsallad. Är du bakistrött så rekommenderar jag deras bacontoast. Cafét lockar även yogaturister (vilket är ganska många i Mui ne) med sin  nypressade juicedrinkar.

Har du tur så hittar du lite svenska pocketböcker och tidningar som jag lämnade kvar på bokbytarhyllan när vi flyttade hem igen. Eller från Bokoholist-Siv. Just bokbytarhyllor med engelska titlar går att springa på lite överallt i byn. För svenska alternativ så hittade jag ofta ok böcker i bokhyllan på Bamboo Village. Antagligen för att det går att bo där via Apollo. Deras hylla står lite diskret till vänster halvvägs ner till restaurangen.

katies katies4

Det blir minst en iskaffe om dagen i Vietnam. Själv gick jag gärna en lång promenad hit för att få en hederlig bryggkaffe.

katies2   katies1

Kall avokadosoppa till den ömma modern och belgiska våfflor till barnen. Juicemenyn är lång och Energizer med ingefära är en av favoriterna.

Listan på alla restauranger som vi har ätit på i Mui ne hittar du här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.