Hej igen Hong kong!

Det är inte klokt vad åren springer iväg men nu är det sex år sen som vi var i Hong kong. Det blev inte så mycket matbloggat den gången. Jag var halvvägs i min första graviditet och mådde mest illa hela tiden. Så det är mer att jag minns saker och dofter som spädde på mitt graviditetsillamående ska erkännas.

Men nu är vi snart där igen! Det blir fem dagar i Hong kong på vägen till Nya Zeeland. Vi har bokat hotell nere på Kowloon, ungefär mittimellan Kowloon Park och Centenary Garden. På vägen hem till Sverige vid resans slut så har vi för övrigt ett nytt stopp i HK. Då bor vi på Disneyland och springer benen av oss bland alla disneyfigurer. Ingen dålig grand finale eller hur?!

Ett måste denna gång är att äta middag på Tim Ho Wan, ett hål i väggen känt som världens billigaste michelin-star-restaurang. För övrigt så har vi inte hunnit bokmärka några måste-saker. Jag är dock ganska så säker på att det blir en hel del dim sums och dumplings. Inte minst så längtar jag än mer till Hong kong efter att ha läst Matrepublikens inlägg om deras Hongkongresa.

Jag hittade inte alls våra bilder från förra Hongkongtrippen i digital form men här kommer några reseminnen i printat pappersformat:

Snabbsummering av Hong kong på tre bilder

Maken jobbade uppe vid Sheung Shui den här sommaren. Det är typ så långt bort man kan komma i Hong Kong uppe vid gränsen till Kina. Så när jag var där 2005 så bodde vi uppe i Sheung Shui i veckorna och nere vid Kowloon på helgerna. Därför blev det av naturliga skäl också mycket middagar på lokala ställen uppe vid Sheung Shui.

bild 1: kaffe på Starbucks. Efter att ha varit gravt kaffehatande halva graviditeten så vaknade jag upp en morgon i Sheung Shui och var  för första gången otroligt sugen på kaffe. Så snabbt ner med ett speed train till centrala Hong Kong och  in på Starbucks. Jag är inget stort fan av Starbucks i vanliga fall men den här kaffekoppen var hemskt efterlängtad!

bild 2: middag ute på Lamma Island. Det var över trettio grader varmt när vi promenerade runt ön och en otroligt skön belöning att få sätta sig ner och äta hummer till middag!

bild 3: jaha, vart är vi här då? Minns inte alls…

bild 4: och vi minns en fantastisk middag på the Peak Lockout uppe på the Peak. Ja det är faktiskt ett måste att ta sig upp med den lilla spårvagnen för att kolla på utsikten!

uppdatering: Paul  från matsajten Foodetc tipsade på twitter om att äta på Din Tai Fung. Hinner vi så ska vi kolla upp detta!

11 kommentarer

 1. Martina

  Vad härligt och annorlunda att komma iväg dit. Kan tänka mig att maten är mycket god!

  1. Elin

   ja det är en ynnest att få äta det kinesiska köket på plats. Förutsatt att man gillar det då kanske 🙂

 2. Anna

  Vad härligt det låter , är riktigt avis 😉

  1. Elin

   jag håller dig underrättad via wordfeud Anna!

   1. Anna

    Låter bra det, fick förresten en Ankarrums så nu bakas det flera ggr i veckan. 😛

 3. Charlotta

  HURRA! Ska bli mycket kul att läsa om era äventyr på plats. HK var en cool upplevelse, jag ser fram emot att komma dit fler gånger. Och Din Tai Fung ÄR verkligen grymt, GÅ DIT!

  1. Elin

   ok, jag håller utkik efter Din Tai Fung!

   1. Charlotta

    Gör det! Det var inte helt lätt att hitta det, vi snurrade runt en del innan vi hittade rätt – det ligger i ett stort köpcentra, på översta våningen om jag inte minns fel.

 4. Hanna

  Vilken toppensemester! Ha så kul!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: