| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 10/10 2016 kl. 20:22 Kommentera

Svartkålspasta med getost och honung

De tar som aldrig slut med svartkål i vår trädgård. Nu är vi inne på andra skörden så det lär bli ett par kålrecept till innan hösten är slut. Som här tex i matlådan med pasta. Med getost och honung så blev det här helt klart en ny vardagsfavorit!

SVARTKÅLSPASTA MED GETOST OCH HONUNG – till en matlåda

  • Koka valfri pasta. Jag gillar bönpastan!
  • Skär bort den grova stjälken från ett knippe svartkålsblad och strimla bladen.
  • Fräs lite vitlök och gärna annan lök mjuk med lite olivolja. (Jag använde skivad salladslök).
  • Häll i kålstrimlorna och fräs dem mjuka.
  • Häll på lite vatten och låt vätskan koka in.
  • Rör ner en halv deciliter creme fraîche.
  • Salta och peppra. Toppa med en nypa chili flakes.
  • I samband med servering – smula över getost och ringa över pyttelite honung.

img_2246

Liknande inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *