Veckan som gick

Gott nytt år! Började veckan i norra Yorkshire. Lämnade tillbaka hyrbilen vid Gatwick och tog sedan sikte på Teneriffa. Helt nytt jullovsupplägg vi provar för att hinna med lediga dagar med makens familj och även få en chans att tanka värme och sol. Första gången som vi är på Teneriffa. 22-27 grader dessa dagar. Och härligt med all spansk mat. Ja det här upplägget kan jag tänka mig igen.

Måndag: restfest hemma hos svärfar. För min del, smörgås med överbliven kalkon från juldagen med coleslaw.

Tisdag: middag på Gatwick. Det var för kaotiskt på hotellets restaurang så vi chansade på Girafe vid själva flygplatsen. Ngn slags koreanskinspirerad kyckling för min del. Och framför allt mkt lugnare miljö än på hotellets hysteriska restaurang med charterglada gäster.

Onsdag: tapas på Tas-k på Teneriffa. GOD mat. Rörig service. Rundade av med ost och chark hemma i lägenheten.

Torsdag: middag på Tasca Marale. Herregud vad god mat!

Fredag: middag på  El Mesón. Beställde in alldeles för mycket. Gladaste servicen.

Lördag: Nyårsafton. Sen lunch på Fishermans Inn nere i hamnen gjorde att det blev småplock hemma i lägenheten. Höll oss vakna till tolv.

Söndag:  Middag på Fishermanns Inn. Alltså fiskrätterna här. Ofattbart goda.

Saker jag tycker om #6

Julmackornas julmacka. Svensk julskinka på knäckebröd i all ära men britternas utbud på juliga smörgåsar i butik kommer alltid ge mig hybris i december. M&S håller fanan högt med flera varianter –  vi hann nog med alla förra veckan på vår roadtrip i England. Inklusive ”the festive bake” för makens del från Greggs. Årets vinnande bidrag för min del går till PretaMangers Christmas Lunch Baguette. Givetvis i bilen med BBC radio 2 och hämtkaffe. För brödet. Fyllningen. Allt. 🙏🏻

Veckan som gick

Huh. Hade lätt högt blodtryck innan vi var i mål med veckans alla måsten. Men nu får det blir precis som det blir med julen.

Julens första 😍

Måndag: Hittade en vegetarisk lasagne i frysen – wooop. Plus ruccolasallad.

Tisdag: Mellanbarnet riggade middagen. Urgod pasta med pancetta, chili, tomater, grädde och västerbottensost.

Onsdag: en chili från frysen – toppades på tjocka fries (airfrier) och riven ost. Guilty pleasures.

torsdag: på Middlehouse i Mayfield ❤️

Fredag: maken svängde ihop 3 curries med tillbehör hemma hos svärfar.

Lördag: Småplock från M&S.

Söndag: julmiddag med kalkon med alla klassiska tillbehör.

 

Favorit i repris

Vi hade egentligen tänkt att äta middag på Tennstopet häromveckan men så dök det upp en avbokning på Lill Ego. Ja det fick gå före. Tänker att de ALLTID går före?  Allt är så bra. Som vanligt.  Tror vi bestämde att vi borde gå hit en gång varje kvartal. Alltid mitt svar på vad som är Stockholms bästa resturang.

(Förra) veckan som gick (fort)

Halvtid i december. Har inte riktigt koll på vad som ska hinnas med. Det i sig är väl lite av en tradition?

Måndag: Vego! Morot-tomat-ingefära-soppa. Ostgratinerad toast.

Tisdag: Restfest! Bubble and squeek på  rester från söndagsmiddagen.

Onsdag: Jag åt snittar och tårta på jobbet. Äldsta åt på jobbet. De andra tre hade en variant på fish and chips med mushy peas.

Torsdag: Torsdagspastan.

Fredag: Fajitas.

Lördag: Minsta möjliga julbord.

Söndag: Rester från kvällen innan.