Bao buns med bulgogi

Att jag mellanlandar rätt oftaAsian Market vid Fridhemsplan är av bekväma skäl eftersom det oftast är där jag byter från buss till tunnelbana. Har hittat flera favoriter där och nu senast har vi provat deras frysta bao buns. De blev riktigt bra, finns både små att köpa och lite större. Perfekt att ha hemma i frysen för dagar man inte orkar preppa middag. Här finns recept för att baka egna. Ja det är gluten i båda alternativen. Har bokmärkt detta glutenfria recept men inte hunnit prova. Detta äter jag gärna igen.

Bao buns med bulgogi

En receptskiss.

    • Köp färdig “pulled pork”. Men istället för att använda marinaden som följer med, gör egen med lite sesamolja, en skvätt soja, en vitlöksklyfta, en nypa socker, salt och peppar. Förbered på vanligt vis.
    • När köttet är klart och alla tillbehör är framme,  ånga bao buns på spisen eller i mikron. De serveras direkt.
    • Tillbehör vid servering: skivad salladslök, kimchi, sriracha och rostade sesamfrön.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.