Vietnamesisk pizza med räkor

När jag såg det här klippet på Jennie Walldens instagram tog det inte många minuter innan jag beställde hem rispapper på kommande matbeställning. Smakmässigt är det här verkligen som att åka tillbaka i en tidsmaskin till Vietnam. Jag bara VET att vi har ätit just det här som gatumat. Har till och med letat runt i gamla digitala fotoalbum för att försöka hitta ett videoklipp där jag vill tro att de steker just detta på en liten vedeldad häll på marken. Vilket leder mina tankar till att det här måste vara smidigt att göra på en murrikka. Funkar så klart på en vanlig grill också.

Har jag blivit lite besatt av detta nu? Lite. Min äldsta också. Två helger i rad har vi rituellt lagat detta till lunch och  bara mumlar om hur himla gott det är. Så glad att ha sprungit på detta snabba lunchtips.

Vietnamesisk pizza med räkor (banh trang nuong)

  • Förbered allt innan du börjar. Hacka färsk koriander. Skiva upp salladslök. Ha färska räkor redo. Om de är tinade och tråkiga från frysen, kläm över lite citron eller lime.
  • Stekpannan ska vara riktigt het innan du börjar. Lägg på ett rispapper. Vänd på den efter 30 sekunder och var sedan redo med ägget. Att knäcka ett ägg direkt ovanpå kan vara lite trixigt. Jag tycker det är enklare att knäcka ner ett ägg i en liten skål och vispa slätt först. Sedan häller över jag över precis så mycket som det behövs för att täcka hela pappret. Rör om hela tiden med en spatel med den andra handen så att ägget blir som en tunn omelett över hela pappret.
  • När ägget börjar stelna – strössla över räkor och salladslök. På med koriander och lite (glutenfri) friterad lök.
  • Ringla över lite majonnäs och sriracha. Vik på mitten och ät direkt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.