Veckan som gick

Åh så blev det maj. Alltid lite konstigt att vara utan svensk valborg tycker jag. En av de röda dagar jag riktigt gillar hemma i Sverige. En massa nostalgi ändå. Det fanns en tid när barnen inte kunde hålla sig vakna innan vi promenerade till braständningen i området, eller så somnade de i vagnen på vägen dit. Sedan kom en tid när de vill gå runt själva med kompisar, utan att behöva förknippas med föräldrar vid brasan, hehe. Nog saknade vi inrökta kläder i fredags kväll. Här borta har man motsvarande tradition med brasor på hösten. Alltid lika förvirrande.

Scandikitchen hade halva priset på svenskt godis och det tog inte många minuter för mig att slå in en order. Svårt att ransonsera allt det här dock som kom i veckan framöver. Alltså hur GOTT med hallonskallar när man inte har ätit på en halv evighet.

VECKANS MIDDAG:

MÅNDAG: Ganska vego. Bubble n´ Squeak på rester från söndagsmiddagen. Skivad stektill den som önskade. Det här är verkligen brittisk husman!

TISDAG: Lax med citron i ugnen. Kall basilikasås. Ugnsrostad småpotatis. Sallad. Alltid fem tummar upp för detta upplägg.

ONSDAG:  Falafel med pitabröd / piadinas. Zhoug (mitt bästa tillbehör!). Tärnad fetaost. Oliver. Spenat. Hummus. Gårdagens basilikasås. Rädisor. Bästa sortens rester till barnens lunchlådor under veckan.

TORSDAG:  Kycklingknyten från vår köttdeli, baconlindade och fyllde med brie. Bönsallad.

FREDAG: Rib eye från vår köttdeli. Bearnaisesås. Ugnsrostad småpotatis och tomater. Briefylld portobellosvamp. Någon slags marängsviss.

LÖRDAG: Kycklingmackor med coleslaw. Samma upplägg som här fast med panerad kyckling med cajunkryddor. Också från vår köttdeli, jag vet, vi hänger där mycket. Pommes frites. Vegansk korv från Tesco som vego.

SÖNDAG: Alldeles strax – sunday roast. Lammstek. Ugnsrostad potatis. Skysås. Rotfruktspure. Vinbräserad rödkål. Myntasås. Yorkshire puddings. Plus en glutenfri polentakaka med körsbär och nötter  + lättvispad grädde.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.