Lunchmackor med krabbröra och avokado

En av mina “måsten” när vi är i Cornwall är att hinna med minst en crab roll. Alltså hur gott i sin enkelhet. Vad jag har lärt mig är att de enklaste är de bästa. När krabbkött blandas med minsta möjliga majonnäs, lite citronsaft, salt och peppar. Serverat i ett ljust vitt bröd med ett salladsblad. Är lite avis på de som bor på brittiska västkusten och som kan njuta av detta närsom.

Fast det går ju att göra hemma så klart. Här brukar fiskaffären ha krabbkött i lösvikt. Perfekt för att snabbt kunna göra sin egen lunchmacka. Nu tweakade jag den klassiska receptet på crab rolls lite nedan. Tror det är förlåtet, för det här så himla gott! Passar både till picknick, brunch och hemmalunch.

Krabbröra med koriander och lime

Till 2 smörgåsar.

Blanda:

  • 80 gram krabbkött
  • en dryg matsked Hellmans Lätt Majonnäs
  • 1 skivad salladslök
  • salt och peppar
  • saft och rasp från 1/4 lime
  • en liten tufs finklippt färsk koriander
  • ett stänk med cayennepeppar eller chili flakes

Till servering:

  • vita frallor
  • skivad avokado
  • krispigt salladsblad

B

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.