Labneh

Labneh är inget jag springer på i butikerna här men det är betydligt enklare att hitta getyoghurt. Finns bland annat på Morrisons och Ocados ordinarie sortiment. Så jag provade att göra egen labneh. Klickade även hem smidiga “nätpåsar” för att sila yoghurten med och vips var labnehprojektet igång! Gillar den här syrliga färskosten med en snäll hint av getost. Lite flingsalt behövs men inget mer så det är ett himla enkelt projekt som bara kräver lite tid.

Labneh

  • Häll 5 dl getyoghurt i en fin maskig nätpåse. Rör ner en liten nypa salt.
  • Enklast är att förvara i en tät glasburk i kylskåpet. Kläm fast påsen i locket och låt yoghurten rinna av i minst ett dygn. Min blev riktig fast och krämig efter 2 dygn.
  • Häll upp i en skål och förvara i kylskåpet tills servering.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.