Veckans bästa

Veckans snabba covid19-rapport! Vi har lämnat nationell nedstängning av “allt” och har nu olika regionala regler igen på en tregradig skala. Här i vårt landskap är vi på nivå 2. Vilket i praktiken innebär att affärer har öppnat, restauranger har också öppnat och kan ha bordservering fram till klockan 22. Inget barhäng alltså. Men det är fortfarande inte ok att hälsa på hemma hos någon. För oss är det med andra ord nästan som vanligt igen – och ingen är förvånad att vi åt middag på vår pub i fredags. De sköter allt noggrant och fint kring det praktiska med covid-19 så det känns inte riskfyllt på något vis. Däremot hoppar vi över att åka till närliggande städer för shopping. Det är så enkelt att beställa alla julklappar på nätet. Vi stödshoppar såklart i de få butiker vi har här på high street.

Det här var veckan när vi nästan blev klara med julmatshandlingen!  Julmusten nedan kommer från Ocado. Åh vad jag längtar! Men ska inte öppnas i förväg.

I samma beställning kom även svenskt tunnbröd. Det har vi dock ätit upp. Minstingen har haft det varje dag till skolan. Har verkligen njutit av varenda smula!

Sedan kom en fantastisk beställning från Scandikitchens butik i London. Vilken service att få allt detta hemskickat. Vet inte vad vi blev mest glada över. Jag över all glögg! Minstingen (som tål gluten) paxade Lingongrova vid beställningen, och hon längtar även efter “svensk” prinskorv til ljul. Nu är det nog bara gravad lax kvar på listan att köpa, men det verkar finnas på flera ställen.

När affärerna öppnade i onsdags var jag snabbt ute på ett mission för att hitta julblommor. Här i England går det att ha cyklamen utomhus hela vintern. Är så fint!

Idag har det mest vart Netflix, rugby och läxor men har hunnit med en promenad vid Ashdown Forrest.

Veckans middag:

Måndag: Vego! Soppa med de grönsaker vi hunnit ta hand om från förra veckan. Bland annat med grönkål och palsternacka.  Ostgratinerad toast till.

Tisdag: Vego! Frittata med fetaost och grönkål. Plus råriven rödbetssallad.

Onsdag: Wok med massamancurry. Ris.

Torsdag: Ingen högoddsare att maken preppade en skinkstek. Till hade vi en riktigt god brysselkålsgratäng med nötter och stilton. Plus ugnsrostad rotselleri, morot och palsternacka med rosmarin. Och överbliven frittata från i måndags.

Fredag: Middag på vår pub. Wooop! Som vi skuttade dit och hängde på låset klockan fem. Alla åt burgare av olika varianter.

Lördag. Långkok chili. Grönsaksris. Gräddfil. Chilisås. Pitabröd. Nachos. Guacamole. Riven ost.

Söndag: Om en timme blir det fish pie från vår deli. Saffranskaka med mandel och lingon till efterrätt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.