10 saker som jag längtar efter

Vi laddar om för en förlängd isolering här borta. Hade väl hoppats lite på att det skulle vända snart. Att det kunde få öppna upp lite. Som till exempel att få gå till lekparken. Men vi håller ut. Det blir (minst) tre veckor till i karantänsbubblan.

Vad vi längtar mest efter just nu? Utan inbördes rangordning:

1. Att få åka till havet. Vi gillar Seaford för att det inte är så många som hänger där på den steniga stranden. Smidigt att det går att parkera alldeles intill. Att få sitta på den vingliga brassestolen från Argos och dricka fulkaffe med maken medan barnen toppar tårna i vattnet och letar efter perfekta stenar.

 

2. Att släppa loss barnen inne på Primark. Har lovat att vara den goda modern och låta dem få känna och klämma (hallå, liksom ta i grejer igen, man baaa va) på allt i lugn och ro nästa gång. Ska inte heller gnälla sedan över att få stå i trettio minuter till kassan för att betala allt.

3. Ta en långpromenad i Sheffield Park. Jag som så gärna vill se parken i alla årstider. Nja det går ju sådär just nu.

Sheffield Park.

4. Planera semesterdagar i Bude.

5. Kunna lova barnen ett datum då det faktiskt går att flyga till Sverige. Den inställda resan över påsk var såklart en besvikelse. Det fanns STORA förväntningar hos dem om att få bjuda in oss hos Helena och äta hennes fantastiskt goda vietnamesiska sommarrullar. Ok inget vi hann förankra hos henne men hon hade nog inte haft val. Barnen kan diskutera varje tillbehör i detalj ett år senare. 

6. En sak vi hade tänkt efter flytten i januari var att låta barnen ta lektioner på tennisklubben som vi bor granne med. Stängd tillsvidare så klart som allt annat.

7. Få promenera över till kyrkans youth club en sen kväll och hämta upp barnen. Så saknat.

8. Äta sushi. Herregud NÄR kommer det att hända. Det är ju som krångligt att hitta i vanliga fall här på vischan i East Sussex. Tänk att få gå bananas med en helkväll på SticksnSushi. En lunchlåda från Itsu vore crazy nog just nu.

9. Mer mat som mina barn längtar efter? Att få äta lunch på Leon och glutenfria hamburgare på Honest Burger. De vet redan nu exakt vad de ska beställa. Det kräver så klart en resa till London. Alltså tanken på att hoppa på pendeltåget dit igen känns ju som om det kommer hända… eh när?

10. På den fåfänga listan som så klart inte är viktigt i en tid som denna. Att få laga mina trasiga glasögon (båda skalmarna har gått av, kul verkligen, en skalm har försvunnit och den andra fasttejpad, men alla optiker håller så klart stängt) och boka en klipptid. Jag hade tid bokad för klippning och slingor tre timmar samma förmiddag ”lock down” slog igenom. Alltså för en månad sedan. Oh well inte för att jag träffar på någon endå. PS! Alla frisörsaxar är slutsålda på Amazon.

Eller vänta det är några saker till vi saknar! Vi kör ett varv till innan jag dyker ner i Netflix igen.

11. Äta få frukost på Nelson Coffee i Eastborne. Kommer nog lipa om det händer igen.

12. Gå ut och äta söndagslunch på vår pub. Vi har bott här sedan i januari och fortfarande inte suttit på deras uteservering.

13. Lära känna våra nya grannar. Lite komiskt allt ändå att vi flyttade hit för att hamnar mer på en social spot. Vi vinkar på avstånd och säger att det får bli en kaffe eller en drink när allt blir över.

14. Ta bilen typ vartsomhelst med hela familjen. En ny roadtrip till Bath? Vore nästan äventyrligt nog att få göra en veckohandling på Waitrose igen.

15. Att få vinka av barnen när de drar till skolan och sedan ta jobbdatorn under armen och gå över och äta frukost (pocherat ägg på rostat bröd) på vårt lilla café i byn. Att få mötas av ”hej vill du ha kaffet med varm mjölk som vanligt” igen. Amen.

2 kommentarer

  1. Nenne

    Man inser helt klart att det är dags att sluta gnälla över förlorade kramar när vi träffar våra nära. Affärer har öppet som vanligt, färre folk som rör sig överallt dock. Även jag, man planerar sina ärenden. Bor i mindre stad i södra Sverige, vi har färre smittade och folk har tagit till sig restriktionerna. Dottern har en aktivitet som fortfarande är igång (underbart), skolan är igång som vanligt. Och så är vi överlyckliga att vi har hus med trädgård. Studsmatte-bonanza hela helgen. Man får tacka vädergudarna för fint väder i allt detta! Håll ut!

    1. Elin

      Ja vädret gör mycket! Vi äter frukost ute när det går, ofta lunchen ute, middagen ibland. Tänk om det här hade börjat i oktober… Mina barn har ju vanligtvis en hel del sporter men nu kämpar de motvilligt med 7-minute-workouts. En populär sak är PT Joe som jag tror hela världens barn följer på Youtube. Han livekör en pass för barn varje morgon klockan 09.00 som min minsta gör. (Hon vaknar väl 5 minuter innan då…)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.