Veckans bästa

Det har vart andra veckan på barnets påsklov. Äsch vad är det här ens för ett ”lov”? Femte veckan i isolering är inte någon form av ledighet. Nu laddar vi om för tre veckor med skola hemma.

Ständigt återkommande fråga jag får – HAR vi mat hemma? JA det har vi. Men vi har inte vart i en mataffär på hela veckan (oändliga köerna för att komma in, enligt maken passerar köerna hela parkeringen) och det har inte funnits en lucka att boka hos någon mataffär online. Log lyckligt när jag såg att vår grönsaksleverantör INTE skickar ny kål på tisdag. Tack nu räcker det säger jag.

Men idag knep jag en oväntad lucka på ASDA:S leveransschema – redan nu på tisdag. Mycket av det jag ville beställa var slutsålt, men vi är rätt vana nu att ta matplaneringen som den kommer nu. OCH det verkar finnas sriracha.

Veckans bästa

Måndag: avslutade påskhelgen med att maken lagade lammstek, ugnsrostade grönsaker och myntasås.

Tisdag: Vego! Purjolökssoppa med potatis och mangold. Ostgratinerad toast. Perfekt lunch dagen efter.

Onsdag: Vego! Butternutchili med tillbehör. Plus en varm cheddardipp med jalapeños till nachos.

Torsdag: Porchetta från vår köttbutik. Rödvinsbräserad rödkål. Ugnsrostad potatis. Gårdagens butternutchili som vegoalternativ.

Fredag: Kyckling + löjligt god sataysås + ris. Chilimarinerad tofu som vego.

Lördag: Riktigt ”vanliga” hamburgare. Typ med ost, hamburgaredressing, isbergssallad, tomat och rödlök. Svamp med vitlök som vego att ha i brödet.

Söndag: äsch nu blev det mycket kött till middag den här veckan. Skyller på att vi inte har kunnat handla på hela veckan och har ätit det som funnits hemma. Ikväll blir det en bolognesevariant med lammfärs och chili. Riven pecorino. Glutenfri spagetti. Tomatsås med chili som vego.

Ps! Här är vår grönsaksleverans på tisdag. Ser lovande ut med årets första sparris!

 

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.