Smörstekt gnocchi med mozzarella och tomater

Du måste inte koka gnocchis. Att steka varsamt i smör är faktiskt ohemult gott. Det tar några minuter extra. Kanske inte det nyttigaste, inte för att jag styrs så mycket av dieter, men det blir så himla GOTT med en krispig smörstekt yta.

Smörstekt gnocchi med mozzarella och tomater

En receptskiss.

 • Stek köpta gnocchis i en stekpanna med lite smör. Det tar en stund tills de är genomstekta och frasigt knapriga. Skaka om stekpannan ibland och smält ner lite mer smör vid behov. Salta och peppra ordentligt.
 • Tärna en mozzarella och två nävar cocktailtomater. Rör ner i stekpannan när gnocchisen är genomstekta. Skaka om i pannan tills osten har smält. Klipp över basilika och servera direkt.

4 kommentarer

 1. /nina

  Man kan också fejka kroppkakor genom att krydda med kryddpeppar och steka med tärnat bacon och sedan inmundiga med lingonsylt! Det blir inte så veganskt, men väldigt gott!

  1. Elin

   Alltså ju mer jag tänker på ditt “foodhack” dessto mer genialiskt inser jag att det är! Smart ju! (åååh vad jag saknar lingonsylt…)

   1. /nina

    Fattar precis! Var på Ikea i London för många år sedan och dom hade slut på lingonsylt – vi fick blåbärssylt till köttbullarna! Så otroligt äckligt! Haha, skrattar fortfarande åt minnet.

    1. Elin

     Åh nej! Nog för att jag även saknar blåbärssylt till vardags….

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.