Pizza med grönkål, blåmögelost och dadlar

Blåmögelost är återkommande favorit på våra hemmapizzor. Även hos barnen. Som typ här. Före jul gjorde vi en URGOD kombo med grönkål och färska dadlar som jag gärna tipsa om!

Och till pizza så gillar jag ju vin! Det hade kommit ett bud med Las Moras. Inte svårt att gissa hur jag reagerade. Ni kanske minns min kärleksförklaring till denna argentiska vingård? Mitt hjärtat kommer alltid att slå lite extra för dem. Så det var lite svårt att tacka nej till att prova den här flaskan med etiketten LOVE på. Maken hälsar att en sådan här layout känns enbart pinsam och att han INTE skulle köpa den just därför. Haha! Det kan jag! Ett trevligt sällskapsvin som passar till kött, ost och pizza. Typ all mat som serveras utan krusiduller. Ja det är ju min filosofi som ni vet.

PS! Gillar du vintertema på pizza kan du göra den här med julskinka och färska fikon om det det blir julskinka över efter julen. Nej vi tröttnar aldrig på pizza.

Pizza med grönkål, blåmögelost och dadlar

  • Pensla en utkavlad pizzadeg med lite olivolja.
  • Strö över finklippta grönkålsblad.
  • På med lite urkärnade färska dadlar.
  • Klicka på lite blåmögelost.
  • Skiva över lite gul lök.
  • Och kanske det viktigast av allt – lite rödlöksmarmelad!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.