Chili dogs

Det började ungefär så här. Nioåringen skulle gå på bio med två kompisar. Som hon sen ville bjuda över på lite middag. Hon skissade upp ett förslag som sen kom att gå under projektnamnet The Hot Dog Bar. Tanken var alltså att gå all in på olika tillbehör på temat korv med bröd vilket slutade med att vår bar i köket svämmade över alla möjliga tillbehör. Vill du ha lite roliga idéer på temat så kan jag tipsa om Martha Stewarts samling av recept. Jag tror bestämt att vi köper hem surkål till nästa gång.

En av kvällens “vuxen”-alternativ blev Chili dogs. De ser kanske inte så tilltalande ut på bild men är grym komfortmat tillsammans med en kall öl i glaset. Barnen rundade förresten av med milkshakes!

Du behöver alltså koka ihop en köttfärsröra typ som chili con carne att toppa korven med. Fast med lite fastare konsistens så att den går att skeda över. Av någon anledning har jag aldrig bloggat om chili con carne men Helena har ett recept med apelsin och honung här i matbloggen som du kan utgå från som receptskiss. Dock tänker jag att det är vanlig old school kryddning som lämpar sig  för detta sammanhang.

Chili dogs

En receptskiss.

  • kokt/grillad korv av bra kvalité
  • korvbröd
  • en köttfärsröra, typ chili con carne utan bönor
  • rostad lök
  • ketchup eller än hellre sriracha
  • stark senap
  • om du vill – gratinera hastigt med lagrad ost i ugnen

chilidog

3 kommentarer

  1. Hanna

    Kul idé med en egen hot dog bar! Får jag komma nästa gång? 😉 Kram

    1. Elin

      Så klart vi har en ledig plats för dig i baren! Jag tänker så här – vi kopierar konceptet med BubbleDogs from over there!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.