Vilken mat googlade du på förra året?

Precis som förra året så kan jag inte låta bli att kommentera Googles 10-i-topp-lista på matrelaterade sökningar utifrån våra egna matbloggsinlägg. Det är en viss skillnad från förra året. Å andra sidan är denna lista lite mer filtrerad. Google själva kommenterar listan med att de ” har filtrerat bort spam, irrelevanta samt upprepade sökningar i syfte att skapa listor som bäst återspeglar tidsandan under 2014″.  Så det gissar jag är orsaken till att vi inte ser pannkaka och scones tex på listan. Känner dock att jag inte är så representativ för de här googlingarna. Är du?

1. Chiapudding

Något som jag aldrig lagat eller ätit. Har förvisso chiafrön hemma men har ingen åsikt om denna pudding. Ja jag är väl #sistpåbollen igen!

2. Gremolata

En ofta återkommande smak-kombo hemma i vårt kök är citron/persilja/vitlök – smaksätt bönor eller köttbullar. Rör ner i pastasallad. Helena blandar ner gremolata med getost som fyllning till chorizos. Den funkar även i böcklingröran.

3. Pulled Chicken

Nä. Har inte gjort det heller. Handen på hjärtat så känns det lite upprörande att köpa hem en ekologisk KRAV-märkt pippi och sen koka sönder den.

4. Pulled beef

Tror inte vi har hunnit med det heller. Det har blivit fläskkarré i våra “pulled-whatever”.

5. Chokladmarkis

Och vart kom DEN ifrån undrar jag?! Är lite nyfiken trots allt på “vem” som lagat och givit receptet stor spridning under året. Uppenbarligen så var det på ett tv-program som inte jag ser? Jamen det här sätter jag upp på min “att-göra-lista” under våren.

6. Lövbiffsgryta

Har aldrig riktigt fastnat för lövbiff. Vi köper det aldrig. Men jag har ett gammalt inlägg från 2005 med en pastasås som innehåller bland annat lövbiff, senap, svamp och persilja och som brukar vakna till liv ungefär en gång per år i kommentarsfältet. Och jag har väl inte köpt lövbiff sen dess.

7. Cornflakeskakor

Inte heller något som förekommit i vårt kök.  Helena gör sina med jordnötssmör!

8. Högrevsburgare

Har inte så mycket åsikter här heller mer än att vi äter hamburgare rätt ofta. Just nu har vi en favorit som går under namnet The Dirty Burger.

9. Nötköttsgryta

Nu räknar jag bort de bloggrecept som har gryträtter med nötfärs, för det är ett par stycken. Jag blev förvånad över att jag inte memorerat fler recept för grytor gör vi ju nu och då. Räknas högrevsbolognese?! Helena har ett fint långkokstips med nötkött här och tips på kalops. Det finns även ett gästinlägg på grekisk dito i bloggen.

10. Fläskfilégryta

Det finns en del fläskfilérecept i bloggen, framför allt levererat av Helena och Maria. Men inte något direkt recept där fläskfilé åker ner i grytan. Personligen så har vi andra styckningsdelar från gris som får åka ner i grytan.

Så vad tror ni finns med i nästa års summering? Jag gissar på mer glutenfritt – och förhoppningsvis mer vegetariskt?

4 kommentarer

 1. Maria

  Jag har inte heller ätit chiapudding (än), är lite misstänksam mot konsistensen. Så helt #sistpåbollen är du inte. 😉 Chokladmarkis har jag aldrig hört talas om, men nu när jag googlade verkar det som att någon gjort det i Halvåtta hos mig, ett program jag aldrig tittar på. Kul med sån här statistik tycker jag! 🙂

  1. Elin

   Ja jag tycker det är lite kul att nörda ner sig! Hoppas google inte filtrerat bort för mycket… känns lite trist att “enkla” styckningsdelar som file och grytbitar fortfarande är vanligast. Inte något direkt LCHF heller på listan, som man hade kunnat tro?

 2. Bara brittiskt

  Jamen vad är detta med chiapudding??? Jag har inte heller testat. Listan är överhuvudtaget bara same same but different förutom gremolatan tyckte jag. Grytor och pulled something. Trist var ordet.

 3. Steph @MisplacedBrit

  Love this list!!

  Pork tenderloin, I totally understand
  …Mr M likes to baste it in Limoncello 😉
  http://misplacedbrit.com/recipes/limoncello-basted-pork-tenderloin/

  I have NO IDEA what chia pudding is?!
  And cornflake cakes …Are we talking melted chocolate covered cornflakes? …It has to be something more complicated than that!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.