Högrevsbolognese

Ok här var vi inte riktigt överens här hemma. Jag gillade det. Barnen vägrade smaka “för det här var ingen riktig köttfärssås”. Sen kuppade jag dem och gjorde lasagne på resterna vilket de inte fattade alls. De sista resterna försvann ner i pitabröd med coleslaw vilket vara suverän  helglunch på två röda sekunder. Perfekt rätt med andra ord att göra mycket av till kommande matlådor!

HÖGREVSBOLOGNESE

 • ca 1,3 kg högrev i bit
 • olivolja att steka med
 • 2-3 finhackade/pressade vitlöksklyftor
 • 2 burkar krossade tomater (gärna plommontomater om du har, det hade inte jag)
 • ca 0,5 dl tomatpuré (jag använde Mutti Intenso med soltorkade tomater)
 • torkade gröna kryddor som smaksättning  (förslagsvis  2-3 tsk basilika, 2-3 tsk oregano, 1 tsk timjan)
 • 1-2 lagerblad
 • salt och peppar att smaka av med
 1. Bryn köttet med lite olja i en större gryta.
 2. Tillsätt övriga ingredienser. Låt puttra med lock tills köttet är mört och faller isär. Det tar förslagsvis 3-4 timmar beroende på om du vill att det ska falla i större bitar, eller ha det trasigt likt pulled pork.
 3. Smaka av med salt och peppar + ev  yterliggare kryddning.
 4. Servera med pasta och  finriven parmesan.

3 kommentarer

 1. Linda

  Det där ser verkligen gott ut, jag vill så gärna göra olika såser, grytor osv på högrev, men det är ju praktiskt taget omöjligt.
  ALLA bitar högrev jag har hittat i min närmsta mataffär (och ibland någon annan) består enbart av fett, hinnor och senor. Jag förstår att högrev ska vara fett, men det där är bara löjligt, inget kött alls. Och sedan priset på det: minst 120 kr/kg för fett och senor?!

  När jag hade önskat mig kalops till middag hemma hos mamma 😛 fick de köpa över 2 kg och fick ihop ca 600 g kött (med en del fett) till själva grytan. Dyr middag!

  1. Elin

   Oj det lät ju inte så kul! Jag kan hålla med om att kvalité på kött i butik varierar, och att vi ibland åker enkom till en viss butik för att få bra styckningsdelar.

 2. maria at inredningsvis

  MMMMM ser GOTT ut..måste provas:)

  Om du vill ha ett annorlunda tårtrecept kan du kolla in min blogg:)

  Ha en härlig vecka

  LOVE Maria från inredningsvis.se

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.