Maten vi googlade mest på 2014

Ok det har gått några veckor in på nya året men jag har inte hunnit kommentera det här – jag älskar verkligen den här typen av inlägg, dvs googles statistik om vilken mat som svenskarna googlat mest efter 2013.

Det känns inte som att något är direkt LCHF. Jag hade kanske trott att den typen av recept skulle ge avtryck i statistiken, Men det är alltså mer sockerstinna efterätter och fika än mat. Ska vi gissa att det är den yngre åldersgruppen som googlat mest?

1. Kladdkaka
Det gör vi ganska ofta. Numera i muffinsformar. Det blir lite kortare gräddningstid men du får en krämig kärna och mera sega kanter. Kan pimpas med marshmallows blåbär och vit choklad. Alternativt spetsad med Baileys. Som variation rekommenderar jag citronkladdkaka.

2. Pannkakor
Ni som känner mig vet att det här inte alls är min specialgren. Jag får dem sällan tunna och perfekta. Tur nog så har barnen koll på vilka mammor som är suveräna på perfekta pannkakor och jag har förstått att de önskar dem när de är borta på lekdejt. Win-win säger jag!

3. Pulled pork
Jag tror faktiskt den är här för att stanna. Inte är det någon prestation heller att slänga ihop hopkoket. Mitt recept hittar du här.

4. Chokladbollar
Egentligen så är det bästa receptet på havregrynspåsen baksida. Så helt nödvändigt att googla är det ju inte.

5. Scones
Vi gör dem ganska ofta just nu. Alltid efter Delia Smiths recept. Återkommer med receptet framöver.

6. Amerikanska pannkakor
Ja det var faktiskt ganska länge sen. Vi gör dem i perioder när vi har lönnsirap hemma. Marias recept finns här!

7. Sockerkaka
Nej det kan jag inte säga att vi gör speciellt ofta. Men visst har det levererats en del tårtor med sockerkaksbottnar här i bloggen. Det här är för övrigt en gammal favorit  – Ambrosiakaka med torkade aprikoser.

8. Västerbottenpaj
Ja det här är en favorit. I somras serverade vi den så här.

9. Äppelpaj
Recept överhuvudtaget med äpplen googlades frekvent till vår matblogg. Min bästa äppelpaj är den här.

10. Kärleksmums
Det enda receptet som inte är ombloggat här. Ännu.

5 kommentarer

 1. Charlotta

  Sitter faktiskt med Delias vinterbok på matbordet idag. Hon har ju så mycket oslagbart allas vår matmor.

  1. Elin

   Hon har många bra klassiker tycker jag!

 2. Steph @MisplacedBrit

  That’s SOOOO interesting… I would have guessed totally wrong!
  #3, 4 and 8 I know I’ve searched for myself multiple times in the last few months!! I know that loads of my google recipe searches are because I want to make something ‘immediately’ not taking the time to look in a single cook book! But classics like pancakes, scones, apple pie… I have my solid favourites ready on the shelf 😉

 3. Elin

  I think so as well! I google “urgent” stuff, for eg panncakes which still cant remember how to make 🙂

 4. Vilken mat googlade du på förra året? » Tre tjejer i köket

  […] Precis som förra året så kan jag inte låta bli att kommentera Googles 10-i-topp-lista på matrelaterade sökningar utifrån våra egna matbloggsinlägg. Det är en viss skillnad från förra året. Å andra sidan är denna lista lite mer filtrerad. Google själva kommenterar listan med att de ” har filtrerat bort spam, irrelevanta samt upprepade sökningar i syfte att skapa listor som bäst återspeglar tidsandan under 2014″.  Så det gissar jag är orsaken till att vi inte ser pannkaka och scones tex på listan. Känner dock att jag inte är så representativ för de här googlingarna. Är du? […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.