Middag på Cuc Gach Quan

Cuc Gach Quan ligger förnärvarande på plats 15 av 1010 gällande Tripadvisors ranking av restauranger i HCMC.

Jag skulle kunna skriva ett kilometerlångt inlägg om huruvida Tripadvisors är tillförlitligt, men trots allt så får man ju ofta en bra överblick på vilka restauranger som finns via TA och inte minst med dagsfärska recensioner. Men jag brukar också tänka på topplistan för Stockholms restauranger som bjuder på en del frågetecken och som kanske ger lite missvisande råd om vart de bästa maten återfinns. DN gjorde förresten en artikel om dessa restauranger, lite kul läsning. Samtidigt så har jag en del att tacka TA för: vi hade tex aldrig hittat Privilege på Langkawi eller Nins Bin på Nya Zeeland utan research på nämnda sajt.


Cuc Gach Quan lät dock som ett intressant middagsalternativ efter att ha läst recensionerna på TA. Vi följde rådet att boka bord via mail i förväg och fick ganska snart en konfimerering om att vi hade bokat bord tillbaka. Vi skrev ner adressen på lapp och tog en taxi, hamnade i en mörk gränd och blev avsläppta vid en dörr som knappt hade synlig skylt. Just där och då så undrade vi om det var ett så genomtänkt beslut.

Väl inne på restaurangen så var det som att komma till ett charmigt vietnamesiskt Villa Villerkulla! Vi klättrade på stegar och blev placerade högst upp huset i ett vindsliknande skrymme. Det är maximal charm, mycket gäster och – ja det blev en lyckad kväll!

Maten? God och vällagad! Menyn är hur lång som helst och vi beställde in fler tallrikar än jag kunde räkna. Här finns bland annat en chilihet sallad med räkor och mango som jag hemskt gärna kommer tillbaka för.

Det var ganska mörkt inne på restarungen så inte helt fördelaktigt att försöka föreviga bilder med iphonen. Men utan bilder inget inlägg som ni vet. Lite bättre interiörbilder återfinns på deras hemsida.

Diskret entré som vi inte hittat till på egen hand

Många trappor i huset

Nyrullade vårrullar är så klart ett måste

Två av mina favoriter, biff med  corquette flowers och en  chiliheta räkor med mango!

En kommentar

  1. Middag på Cru » Tre tjejer i köket

    […] Jag åt middag på Cru för ett tag sedan. En av de mer uppskrivna finrestaurangerna i Tallinn.  Bland annat för att deras kock tävlade i Bocuse d’or så sent som i våras och landade då på en fjortonde plats i finalen. På Tripadvisor så hänger de just nu blygsamt på plats 34 ska tilläggas. Ja jo jag vet, TA ska tas med en nypa salt. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.