Bästa restaurangupplevelsen på Langkawi: Privilege

Det var ett kärt återseende att komma tillbaka till Langkawi på Malaysia. Vi återvände till Mutiara Bay som vi bodde på 2006 och vi var ju även Langkawi 2008.

Att bo på Mutiara Bay innebär att man är lite bortom allt. Det finns ju mycket mer restauranger att välja på nere vid exempelvis Pantai Cenang och Kuah. Nere vid hamnen (Telega Harbour) som är bredvid nybyggda The Danna så finns numer ett antal ambitiösa restauranger. Tyvärr inga billiga curries som vi längtat efter utan det är mer västerländsk inriktning på utbudet; en rysk restaurang bland annat, en tapasbar, en brasiliansk osv.  Lite trist tycker jag som hade hoppats på mer lokal mat. Vi åt två gånger på den kinesiska restaurangen Golden Wok som var bra men annars så rekommenderar jag att man hoppar i en taxi och åker vidare i jakten på lokal malaysisk mat. Ja, bortsett från fantastiska Privilege som också ligger i hamnen.

Jag är inte alls förvånad att Privilage är rankade som Langkawis bästa restaurang på Tripadvisor. Det här var grymt bra! De har fine dining-ambitioner som faktiskt lyckats. Värt en omväg på Langkawi. Otroligt bra service! Vi åt avsmakningsmeny både till varmrätt och efterätt. Rekommenderas!

Amuse i väntan på maten. Fermenterad mannagryn med mynta. Tror jag 😉

En fantastiskt god middag! Får inte till översättningen riktigt med de fina smakerna så det får bli oöversatt;

 • Malay Red Snapper Fish Curry w. Lady Finger & Sweet Beans Served w. Nasi Kunyit & Sambal Water Spinach
 • Vegetable Masala Pie w. Papadom & Spicy Mango Chutney
 • Medium Spicy Australian Beef Rendang served w. Jasmine Rice, “Kuah Lodeh” & Peanut Sauce
 • Roasted 5 Spice Duck Breast served w. Steamed White Radish Cake & Garlic Bok Choy
 • Spicy King Prawn “Sambal Petai” w. Jasmine & Brown Rice, Greens, Pickled Cucumber & Pineapple

 • Tiram Melayu w. Pandanus Cake, “Nyonya Cookies” & Mascarpone Cheese topped with Chocolate Shaving
 • Steamed Gula Melaka Crème Brulée
 • Cendol Pandan Flavoured Rice Flour Jelly w. Gula Melaka Ice Cream & Coconut Milk
 • Steamed Chocolate & Cardamom Cake

Adress och telefonnummer boka gärna i förväg):Telaga Harbour Park  07000 Langkawi, Kedah, Malaysia, 012-225-5382

2 kommentarer

 1. Återbesök på Orchid Ria Seafood Restaurant » Tre tjejer i köket

  […] Förutom besöket på fantastiska Privilage när vi var på Langkawi i januari så hade vi ett väldigt minnesvärt återbesök på Orchid Ria Seafood Restaurant som vi även besökte 2009. Till vår stora glädje så håller de fortfarande en mycket hög standard på temat kinesiskt och fisk/skaldjur. Det här är en stor och välbesökt restaurang på Pentai Cenang och vid restaurangens entré syns dagens fångst av fisk och skaldjur på is där du kan välja din middag. Jag tror såg minst tio engagerade servitörer springa runt bara från mitt bordshörn, så det är väldigt välbesökt. Väl värt en helkväll om du är på Langkawi! […]

 2. Middag på Cuc Gach Quan » Tre tjejer i köket

  […] lite kul läsning. Samtidigt så har jag en del att tacka TA för: vi hade tex aldrig hittat Privilege på Langkawi eller Nins Bin på Nya Zeeland utan research på nämnda […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.